[ŽT] „Tokiu atveju Moldovai būtų šakės“. Skelbiama, ką gali padaryti Rusija ir kaip reaguotų Rumunija (Video)  ()

Karo analitikas Aleksandras Kovalenko papasakojo, kas Moldovos laukia blogiausiu atveju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

A. Kovalenko mato Rusijos pėdsaką Moldovos įvykiuose, kur prasidėjo protestai. Ekspertas pasakė, ar rusams gali pakakti Padniestrėje sukauptų jėgų ir priemonių ir kuo visa tai baigsis Moldovai.

A. Kovalenko nuomonę apie situaciją Moldovoje galima rasti vaizdo įraše „YouTube“ kanale.

Žinomas Ukrainos tinklaraštininkas TSN laidos eteryje pasakojo taip: „Neigiamas scenarijus. Padniestrės teritorijoje yra 9,5 tūkst. personalo. Tai nelegalios ginkluotos vadinamosios „Lenkijos formacijos“ ir tiesiogiai apie 1,5 tūkst. - vadinamieji „taikos palaikymo kontingentai“ - rusai, plius civiliais drabužiais apsirengę FSB atstovai ir Rusijos Federacijos jėgos struktūros. Tai yra visas kovinis potencialas ir jo pakanka, kad, pavyzdžiui, visiškai izoliuotų Moldovos centrą“.

 

Vėliau Aleksandras Kovalenko pridūrė: „Kalbant apie Rumuniją, ji oficialiu lygiu nieko nedarys, nes ši šalis yra Šiaurės Atlanto aljanso narė ir jos visos veikia tik pagal statutą (5 straipsnį). Rumunija negali dislokuoti savo karių kitoje šalyje, net jei Moldova kreiptųsi į ją pagalbos ir paramos, nes tai būtų 5 straipsnio pažeidimas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(12)
(-10)

Komentarai ()