[ŽT] Gali būti, kad Putinas visus apgavo: JAV skelbia, ką mato Rusijoje ir Baltarusijoje  ()

JAV ir toliau stebės, kaip klostysis situacija su branduoliniu ginklu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-27 [ŽT] Gali būti, kad Putinas visus apgavo: JAV skelbia, ką mato Rusijoje ir Baltarusijoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV valdžia nemato ženklų, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įvykdė savo pažadą dislokuoti taktinius branduolinius ginklus Baltarusijos teritorijoje.

Tokį pareiškimą padarė JAV Saugumo Tarybos strateginės komunikacijos koordinatorius Baltuosiuose rūmuose Johnas Kirby, kurio žodžius cituoja CNN.

„Kol kas nematėme jokių ženklų, kad jis (Putinas – red.) gabentų (į Baltarusiją – red.) kokį nors branduolinį ginklą“, – sakė jis ir pridūrė, kad JAV ir toliau stebės, kaip klostysis situacija su branduoliniu ginklu.

Savo ruožtu ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis galimą Rusijos branduolinių ginklų dislokavimą Baltarusijoje pavadino grėsme Europos saugumui.

Pasak pareigūno, Minskas „vis dar gali tai sustabdyti, ir tai yra jo pasirinkimas“. Bet kuriuo atveju Briuselis yra pasirengęs reaguoti į situacijos eskalavimą griežtindamas sankcijas, pabrėžė diplomatijos vadovas.

 

Lenkijos užsienio reikalų ministerija pranešė apie didėjančias grėsmes Europos saugumui Rusijos branduolinių ginklų perdavimo Baltarusijai atveju, praneša PAP.

„Smerkiame didėjančią grėsmę taikai Europoje“, – pareiškė ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(12)
(4)

Komentarai ()