[ŽT] Skelbiama, kas įsikurs name, kuriame gimė Adolfas Hitleris  ()

Pastatas stovi tuščias nuo 2011 m., o jo rekonstrukcija buvo atidėta dėl pandemijos. Žiniasklaidos teigimu, bendra statybų kaina vertinama 20 milijonų eurų, o viena iš jos padidėjimo priežasčių – Rusijos ir Ukrainos karas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Namą Braunau prie Ino miestelyje, kuriame gimė vokiečių diktatorius Adolfas Hitleris, nuspręsta atstatyti ir paversti policijos nuovada. Joje vyks teisėsaugos pareigūnų žmogaus teisių mokymo kursai. Apie tai gegužės 23 d. pranešė ORF.

Straipsnyje rašoma, kad pastato rekonstrukcija turėtų būti baigta 2025 metais, o rajono policijos komisariatas į jį turėtų persikelti jau 2026 metais.

Priešais pastatą stovi akmuo su užrašu „Už taiką, laisvę ir demokratiją – niekada daugiau fašizmo – prisimink žuvusius milijonus“. Tokio istorinių įvykių priminimo, kaip skelbia žiniasklaida, miesto valdžios sprendimas nepalies.

Austrijos socialdemokratų partijos (SPÖ) atstovė atminties kultūros klausimais Sabina Schatz žurnalistams sakė, kad pastato istorinis kontekstas turi būti kuo labiau išsaugotas.

 

Tačiau ORF praneša, kad austrai nepatenkinti idėja namą, kuriame gimė Hitleris, paversti policijos nuovada. Iš 1000 apklaustų vietos gyventojų tik 60 žmonių pritarė teisėsaugos pareigūnų persikėlimui į jį, pažymėjo žiniasklaida.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()