Tupintiems prie kompiuterių – sportuoti verčiančios tabletės  (13)

Šveicarų mokslininkai rado originalų būdą, kaip paskatinti ilgai sėdinčius prie kompiuterių (bei apskritai propaguojančius nejudrų gyvenimo būdą) žmones užsiimti sportu. Pasirodo, tam reikės tik išgerti tabletę, kuri pasižymi „stebuklingu“ efektu ir padės užsiimti sportu, net jei neturite tam didelio noro.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujas medicininis preparatas aktyviai veikia hormoną eritropoetiną (angl. erythropoietin) ir jau praėjo visai sėkmingus laboratorinius išbandymus su pelėmis. Bandymuose dalyvavo trys pelių grupės. Pirmoji – tai su dirbtinai padidintu eritropoetino kiekiu organizme, antroji grupė – su genetiškai modifikuota organizmo galimybe gaminti šį hormoną, tuo tarpu trečiajai grupei apskritai nebuvo daromas joks poveikis. Pasirodė, jog pirmos dvi grupės, kurių pelių organizme eritropoetino buvo daugiau, pasižymėjo didesne ištverme, nei trečioji grupė.

Tad, jei tikėti mokslininkų žodžiais, eritropoetinas tiesiogiai didina norą sportuoti ir teigiamai veikia žmogaus nuotaiką, o tai kartu gali būti panaudota depresijos ir kitų ligų gydymui.

Vienas iš eksperimente dalyvavusių mokslininkų grupės narių Maxas Gessmanas teigė, jog naujasis preparatas gali padėti daugeliu atvejų, kai fizinis aktyvumas būtinas, pavyzdžiui, ligonių reabilitacijai arba įveikiant įvairius kitus faktorius, kai pasireiškia tam tikrų simptomai. Kartu naująjį preparatą galima panaudoti ir aktyvumui skatinti, o nuolat tunkančiai žmonijai naujovė turėtų būti tikrai aktuali.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: