Elektroninis medinis kalkuliatorius padės vaikus išmokyti aritmetikos (Video)  (1)

Prieš jus Knock-knock – medinis elektroninis kalkuliatorius, tik jo matmenys yra daug įspūdingesni, be to, jis neturi nei ekrano, nei klaviatūros. Jis buvo sukurtas Lozanos mieste (Šveicarija) esančiam Dizaino ir šiuolaikinio meno muziejui. Visos komandos duodamos pabeldžiant, o rezultatas pateikiamas lygiai tokiu pačiu būdu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be naudotų medžiagų ir matmenų įrenginys stebina ir neįprasta vartotojo sąsaja. Jei iš pradžių pabelstume du kartus, o paskui tris kartus virš sudėties ženklo, tai atsakymą kalkuliatorius pateiks, pabelsdamas penkis kartus. Vis tik dauginimo procesas gali tapti kančia jau užklausos įvedimo metu.

Dizaineris Khalil Klouche mano, jog toks kalkuliatorius padės vaikams anksčiau pažinti matematikos paslaptis. Vaikai dažnai beldžia į įvairius daiktus be jokios priežasties. Jei paslaptinga dėžutė jiems atsakys ta pačia kalba – galima gauti savotišką dialogą.

Po truputį vaikas supras, kad beldimas į skirtingais ženklais pažymėtus plotus duoda skirtingą rezultatą. Supažindinus su skaičiavimo ypatumais, galima bus vaizdžiai parodyti, kad devyni yra žymiai daugiau nei du. Svarbiausia – nepersistengti su dydžių eiliškumu.

Knock Knock @ HEAD media design from Khalil Klouche on Vimeo.

 

Medinio kalkuliatoriaus viduje yra paprasčiausia Arduino plokštė ir keturi mikrofonai – po vieną prie kiekvieno aritmetinio ženklo. Analizuodamas signalų lygių skirtumą, kontroleris nusprendžia, į kokį segmentą buvo pabelsta. Skaičiuojamas pabeldimų skaičius ir atliekamos atitinkamos operacijos.

Rezultatų pateikimas, aišku, yra ginčytina idėja. Tam tikrais momentais sunku klausyti gana ilgą laiką ir skaičiuoti, kartais gali net nuvarginti, o kai kurie komentatoriai jau dabar teigia, kad visa tai neturi prasmės – esą tai blogiau, nei klausti gegutės, ar ilgai žmogus gyvens. Antra vertus, nereikia pamiršti, kad visa tai – šiuolaikinis menas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (1)