Socialinės politikos revoliucija Suomijoje: kiekvienas suomis gaus po 800 eurų  (33)

Suomijos socialinio draudimo valdyba (Kela) planuoja dabartinę pašalpų sistemą pakeisti besąlyginėmis bazinėmis pajamomis. Jeigu naujasis modelis bus patvirtintas, tai sukels revoliuciją Suomijos socialinės rūpybos sferoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-11-04 Socialinės politikos revoliucija Suomijoje: kiekvienas suomis gaus po 800 eurų  (33)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot projekto, kuris bus pristatytas 2016-ųjų lapkritį, kiekvieną mėnesį Suomijos pilietis iš valdžios gaus 800 eurų. Ši suma nebus apmokestinama. Šie pinigai pakeistų visas galiojančias šalyje socialines išmokas.

Planuojama, kad iš pradžių bus bandomasis laikotarpis, kurio metu mėnesinę išmoką sudarys 550 eurų, tačiau bus išsaugomos galiojančios dabartinės subsidijos ir parama. Vėliau bus palaipsniui pereinama į pilnavertę sistemą. Kiek gali tęstis pirminis etapas, nėra pranešama.

Jautriai į šią naujieną sureagavo Rusijos opozicijos atstovas Aleksejus Navalnas, kuris savo tinklaraštyje priminė, kad 800 eurų yra daugiau negu Rusijos vidutinis atlyginimas, nors Suomija, Lyginant su Rusija, neturi praktiškai jokių gamtinių išteklių. Na, nebent žuvų ežeruose, kurių netrūksta ir Sibiro platybėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(77)
(5)
(72)

Komentarai (33)