Kai sekasi tai sekasi: 10 JAV dolerių investicija už įėjimą į Deimantų kraterio parką paaugliui atsipirko su kaupu (Video)  ()

Pietvakarinėje Arkanzaso valstijos dalyje įsikūręs Deimantų kraterio parkas pateisino savo pavadinimą. Jame paauglys vos po pusvalandžio paieškų išpildė savo svajonę ir rado 7,44 karato (1,48 gramo) deimantą, skelbia AP ir CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

14-metis Kalelas Langfordas aptiko septintą pagal dydį brangakmenį per visą Merfrisbore 1972 metais įkurto parko istoriją. Parko vadovybė nepateikė galimos rasto deimanto vertės.

Amerikietis pasakojo deimantą pastebėjęs upelyje tarp paprastų akmenų.

„Kai pamačiau kažką blizgančio, iškart supratau, kad tai nėra įprastas upės akmuo“, – pasakojo berniukas, į pagalbą iškart pasišaukęs tėtį.

Parko, kuriame lankytojai už 10 JAV dolerių (9,3 euro) gali atvykti ieškoti deimantų, darbuotojai nustebino Langfordus pranešę jiems, kad jų radinys yra didžiausias per keturis dešimtmečius čia aptiktas rudas deimantas.

Parko darbuotojas Waymonas Coxas apibūdino kaip pupelės dydžio ir kavos spalvos akmenuką.

K.Langfordas radinį spėjo pakrikštyti „Supermeno deimantu“ ir ketina jį pasilikti kaip suvenyrą.

Nuo tada, kai šioje Arkanzaso vietovėje 1906 metais buvo aptikti pirmieji deimantai, čia iš viso iškasta apie 75 tūkst. brangakmenių.

Deimantų kraterio parkas laikosi nuostatos, kad visus rastus akmenis lankytojai gali pasilikti. Pastaruoju metu tai ypač dosnus požiūris, nes čia yra rasta ir nemažai gan didelių brangakmenių.

Pernai spalį Danas Frederickas su dukra Lauren per pirmąjį savo apsilankymą parke rado 2,03 karato deimantą.

2015 metų birželį iš Kolorado atvykęs Bobbie Oskarsonas rado varverklio formos 8,52 karato deimantą. Tų pačių metų balandį Arkanzaso gyventoja Susie Clark aptiko 3,69 karatų baltą ašaros formos brangakmenį, kurį pavadino deimantu „Aleliuja“.

Didžiausias kada JAV teritorijoje rastas deimantas, 40,23 karato „Dėdė Semas“, Merfrisboro apylinkėse buvo iškastas 1924 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(30)
(5)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: