9 klausimai apie seksą, kuriuos smalsu, bet nedrąsu užduoti, nors atsakymai yra visai įdomūs  (4)

Nors mes jau skęstame informacijos apie seksą jūroje ir manome, kad žinome viską, tačiau seksologai tvirtina, kad gauna daugybę įvairiausių klausimų apie populiariausią žmonių užsiėmimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui: „Ar nuo sekso galima suliesėti? Ar kokakola apsaugo nuo nėštumo?“ Ypač jauniems žmonėms apie seksą kyla daug įvairių klausimų. Ne į visus jie randa atsakymus ir ne visada išdrįsta garsiai paklausti.

Vokiečių profesorius Frankas Sommeris, garsus seksologas ir vyrų sveikatos specialistas iš Hamburgo, pasiryžo atsakyti į kai kuriuos dažnai pasitaikančius savo pacientų klausimus.

Ar galima per apvaisinimą paveikti vaiko lytį?

Pagal kai kuriuos tyrimus, šiltais metų mėnesiais pradedama gerokai daugiau berniukų nei mergaičių. X chromosomos, atsakingos už moterišką vaisiaus lytį, yra kur kas jautresnės karščiui nei Y chromosomos.

Ar seksas iš tikrųjų padeda išsaugoti liekną figūrą?

Ekspertai sako „taip“. Jei užsiiminėtumėte seksu mažiausiai du kartus per dieną, galėtumėte numesti kelis kilogramus, mat per vieną lytinį aktą su patiriamu orgazmu sudeginama apie 225 kalorijų. Tai atitinka maždaug pusę didelio mėsainio.

Ar rūkymas kenkia potencijai?

Rūkymas yra vienas stipriausių potencijos priešų! Dūmus traukiantiems vyrams rizika tapti impotentais – dvigubai didesnė nei nerūkantiems. Paaiškinimas paprastas: nikotinas susiaurina kraujagysles. Pirmuosius požymius galima nustatyti iš nusilpusio penio, nes ten kraujagyslės ploniausios.

Ar galima pagreitinti spermatozoidų judėjimą?

Taip, geriant kavą. San Paulo universiteto mokslininkų atlikti tyrimai parodė, kad kavos mėgėjų spermatozoidai iš tikrųjų yra greitesni už negeriančių šio gėrimo vyrų.

Ar važiavimas dviračiu kenkia vyrams?

Po ilgesnio laiko, praleisto ant dviračio (vidutiniškai po 6 valandas per savaitę), gali iš tikrųjų atsirasti erekcijos sutrikimų. Sėdynės spaudimas į vyro lytinius organus pablogina penio kraujo cirkuliaciją ir aprūpinimą deguonimi.

Ar įmanomas orgazmas be spermos išsiliejimo?

Taip, žinoma. Tai gali įvykti, kai vyras prieš tai jau patyrė kelias ejakuliacijas. Tuomet nespėja pasigaminti daugiau spermos ir ji neišsilieja, bet tai dar nereiškia, kad vyras negali patirti orgazmo.

Ar kokakola tikrai veikia kaip kontracepcijos priemonė?

Gandai, kad apsiplovimai kokakola po sekso apsaugo nuo nėštumo, pasaulyje yra plačiai paplitę. Iš tikrųjų kokakola paralyžiuoja spermatozoidus. Tačiau tai tikrai nepatikima apsaugos priemonė.

Ar penis gali nulūžti?

Taip, nepaisant to, kad jame nėra kaulo. Užtenka netinkamo išlinkimo erekcijos metu, kad perlūžtų smulkių skaidulų darinys, gaubiantis akytkūnį. Tada reikia skubiai važiuoti į ligoninę.

Ar ilgas penis geriau už trumpą?

Tauškalai! Ilgas penis sekso metu netgi būna nestabilus, nes jam sunkiau išlaikyti spaudimą. Sekso kokybė priklauso nuo vyro technikos ir jausmų. Beje, ir gandai, kad ilgas penis būna vaisingesnis, yra klaidingi. Vyrai su 10 cm ilgio organu turi tokius pat šansus apvaisinti moterį, kaip ir turintys 20 cm ilgio penį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(65)
(34)
(31)

Komentarai (4)