Itin paprastas kognityvaus mąstymo testas, kurį 2005 metais sukūrė psichologas: 3 paprasti klausimai, kuriuos atsakius parodomas intelekto lygis  (7)

Kognityvaus mąstymo testas – tai trumpiausias pasaulyje metodas žmogaus intelekto koeficientui nustatyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norint išsiaiškinti, ar asmuo apdovanotas Einsteino, ar Homerio Simpsono protu, pasirodo, tereikia užduoti tris trumpučius klausimus, rašo „Business Insider“.

2005 metais psichologo Shane‘o Fredericko iš Prinstono universiteto sumanyto testo paskirtis – išsiaiškinti žmogaus gebėjimą atmesti akimirksniu į galvą šaunančią mintį ir pateikti ne tokį skubotą, tačiau racionaliai pagrįstą ir, svarbiausia, teisingą atsakymą. Kalbant psichologijos terminais, pateikiant testą tiriama, kiek žmogus linkęs ignoruoti 1 sistemą (intuiciją) ir kliautis 2 sistemą (analitiniu mąstymu).

Kad į kognityvaus mąstymo testo klausimus pavyktų atsakyti teisingai, būtina suabejoti pirma intuityviai į galvą šaunančia versija ir skirti šiek tiek laiko atsakymo svarstymui.

Norėdami įrodyti, kad esate genijus, žinoma, labiausiai turite stengtis, kad atsakymai į visus tris klausimus būtų teisingi, tačiau laikas – taip pat svarbu. Operatyviai pateikti atsakymai taip pat byloja apie aukštą intelekto koeficientą.

Norėdami išsiaiškinti savo sumanumo lygi, pamėginkite atsakyti į tris toliau pateiktus klausimus. Atminkite, kad jie gali būti sudėtingesni nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. 2003 metais atliktas tyrimas įrodė, kad net prestižinių universitetų, tokių kaip Jeilio arba Harvardo, studentai ne visada teisingai atsako į visus tris klausimus. Tiesa ta, kad tik 17 proc. iš visų atsakiusiųjų buvo įvertinti aukščiausiais balais.

Testas

1. Lazda ir kamuoliukas bendrai kainuoja 1,10 euro. Lazda kainuoja 1 euru daugiau nei kamuoliukas. Kiek kainuoja kamuoliukas?

2. 5 įrenginiai per 5 minutes pagamina 5 detales. Kiek tektų laukti, kol 100 įrenginių pagamintų 100 detalių?

3. Ežere plūduriuoja keli vandens lelijų lapai. Kasdien jų skaičius padvigubėja. Visas ežeras lapais būtų uždengtas per 48 dienas. Per kiek dienų lapai aptrauktų pusę ežero?

Atsakymus rasite kitame puslapyje.

Pasidalinkite su draugais
(62)
(51)
(11)

Komentarai (7)