NASA ir „Spacex“ patvirtino – jau nuspręsta kada įvyks istorinė „Demo-2“ misija (Video)  (1)

Praėjus beveik dešimtmečiui ir vėl išvysime, kaip iš Amerikos teritorijos į kosmosą pakyla astronautų įgula.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA su Elono Musko „SpaceX“ kompanija siekia, kad dar šių metų gegužės mėnesio viduryje įvyktų istorinė misija – pirmasis žmonių skrydis į kosmosą iš JAV teritorijos nuo 2011 metų, kai darbą baigė Šatlai.

Būsima misija pavadinta „Demo-2“.

NASA pranešime spaudai rašoma, kad „SpaceX“ kompanijos sukurta nešančioji „Falcon 9“ raketa iš Kenedžio kosmoso centro turėtų pakilti gegužės viduryje.

Ji į kosmosą iškels „SpaceX“ sukurtą ir sėkmingai išbandytą „Crew Dragon“ kapsulę, kurioje pirmą kartą skris ne manekenai, o gyvi žmonės. Ši garbė teko NASA astronautams Bob’ui Behnken’ui ir Doug’ui Hurlei’ui.

Tiesa, ši „Demo-2“ misija vis dar laikoma bandomąja, nors astronautai jau ir bus nuskraidinti į Tarptautinę kosminę stotį (TKS).

Tuo pačiu pabrėžiama, kad jei viskas vyks pagal planą – pakilimas, sėkmingas „Crew Dragon“ atsiskyrimas nuo „Falcon 9“, kapsulės skrydis iki TKS ir galiausiai nusileidimas ant Žemės – tai reikš bandymų pabaigą.

„Tai yra paskutinis skrydžio sistemų bandymas“, - tvirtinama NASA pranešime. „Jei viskas vyks pagal planą, „SpaceX“ galutinai bus sertifikuota ir galės vykdyti NASA užsakymus: skraidinti krovinius ir žmones į TKS ir iš jos atgal į Žemę.“

Numatytoji skrydžio data, gegužės vidurys, atitinka ir anksčiau skelbtų pranešimų informaciją, tik dabar yra baiminasi, kad viską gali sujaukti tas nelemtasis COVID-19 virusas.

NASA su „SpaceX“ pripažįsta, kad koronaviruso protrūkis gali sujaukti „Demo-2“ misijos įgyvendinimo planus ir atsirasti tam tikras vėlavimas.

Kalbant apie „Demo-2“ misiją, tai yra antrasis bandymas, kai „Crew Dragon“ kapsulė skries į TKS. Praėjusiais metais kovo mėn. įvykęs „Crew Dragon“ skrydis buvo kitoks. Tąkart kapsulėje sėdėjo manekenai, o ne tikri astronautai.

Šįkart viskas keičiasi iš esmės ir jokių klaidų negali būti. Tiek NASA, tiek „SpaceX“ kompanijai ši misija yra gyvybiškai svarbi ir jei viskas vyks pagal planą – Elono Musko kompanija užsitikrins ilgalaikį bendradarbiavimą su NASA ir taip pradės naują kosmoso erą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(47)
(1)
(46)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: