Elonas Muskas mėgsta pokalbiuose dėl darbo užduoti vieną galvosūkį - kaip jį išspręsti? (Video)  (13)

Elonas Muskas valdo ne vieną kompaniją. Ir jūs tikriausiai norėtumėte jam dirbti. Galbūt norėtumėte padėti kurti naujus „Tesla“ automobilius? O gal „SpaceX“ raketas? Tikėtina, kad siekdami darbo Musko kompanijose turėsite išspręsti vieną galvosūkį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bent jau taip rašoma 2017-ųjų Ashlee Vance knygoje „Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future“. Šią biografiją patvirtino pats Muskas, todėl tikėtina, kad joje minimi faktai yra tikslūs. Be to, apie Musko naudojamus galvosūkius yra kalbėję ir tie, kurie atrankos neįveikė.

Knygoje minima, kad Muskas ypač dažnai naudoja vieną galvosūkį, kuri sutrikdo ne vieną. Įdomu ir tai, kad jei kandidatas galvosūkio neįveikia, Muskas su dideliu entuziazmu jam aiškina, kaip jį išspręsti.

Tas galvosūkis skamba taip:

Jūs stovite ant Žemės paviršiaus. Einate 1 mylią į pietus, tuomet 1 mylią į vakarus ir 1 mylią į šiaurę ir atsiduriate pradiniame taške. Kur pradėjote savo kelionę?

Knygoje neminima, kiek laiko skiriama galvosūkiui įveikti, tačiau tai yra darbo pokalbis - ilgai galvoti tikrai nepavyks. Daugelis žmonių atrankos procese nuėję iki pokalbio su Musku yra labai protingi inžinieriai, tačiau ir jie dažniausiai pamini tik vieną atsakymą - Šiaurės ašigalis.

 

Iš Šiaurės ašigalio judate į pietus 1 mylią. Paėję į vakarus (arba rytus) 1 mylią nuo Šiaurės ašigalio būsite nutolę lygiai tiek pat - tą pačią vieną mylią. Taigi, paėję atgal į šiaurę atsidursite ten, kur kelionė ir prasidėjo - Šiaurės ašigalyje.

Tačiau tai yra tik vienas iš galimų variantų - tokių taškų iš tikrųjų yra labai daug.

Aplink Pietų ašigalį nupieškite lygiai 1 mylios ilgio (ne skersmens ar spindulio) žiedą. Teisingą atsakymą surasite bet kuriame taške per 1 mylią į šiaurę nuo jo, nes paėję į pietus pasiektumėte tą žiedą, paėję į vakarus jį apeitumėte, o tada nužingsniavę į šiaurę grįžtumėte į pradinį tašką.

 

Taigi, tokių taškų yra labai daug. Bet ir tai dar ne viskas.

To pietinio žiedo ilgį galima mažinti. Jei jo ilgis bus 0,5 mylios, tai eidami į vakarus jį apeisite du kartus, jei 0,25 mylios - 4 kartus ir taip toliau. Taigi, tokių taškų yra begalybė.

Išsamesnis ir vaizdingesnis paaiškinimas vaizdo įraše:

Sunku pasakyti, kodėl Elonas Muskas mėgo šį galvosūkį. Jis pats naujų darbuotojų priėmimo procese dalyvauja retai - tik samdydamas aukštas pareigas užimančius vadovus ir svarbius inžinierius. Taigi, toks galvosūkis gali tiesiog praskaidrinti sausą pokalbio atmosferą. Kartu tai yra gera proga paklausti, ar kandidatas nėra pamišėlis, manantis, kad Žemė yra plokščia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(38)
(12)
(26)

Komentarai (13)