Stulbinantys rezultatai: žmonėms, kuriems trūksta šio vitamino, gresia susirgti itin sunkia COVID-19 forma  (6)

Izraelio mokslininkai teigė nustatę „stulbinančias“ tikimybes sunkiai susirgti COVID-19, kai palygino pacientus su skirtingu vitamino D kiekiu organizme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslo žurnale „PLOS One“ paskelbtame tyrime nustatyta, kad maždaug pusė žmonių, kuriems prieš užsikrėtus COVID-19 trūko vitamino D, susirgo sunkia ligos forma, palyginti su mažiau nei 10 proc. sunkiai susirgusiųjų, kurių kraujyje buvo pakankamas šio vitamino kiekis.

Iki šiol vitamino D vaidmuo apsisaugant nuo sunkios COVID-19 ligos nebuvo tirtas.

Tyrimo autorius, Galilėjos medicinos centro gydytojas Amielis Droras, apie tyrimo rezultatus sakė: „Rezultatai mums pasirodė nepaprasti ir stulbinantys“, – rašo „Times of Israel“.

Išvados gautos ištyrus 253 žmonių, kurie buvo paguldyti į Galilėjos medicinos centrą Izraelyje nuo 2020 m. balandžio 7 d. iki 2021 m. vasario 4 d. – laikotarpiu prieš atsirandant labai užkrečiamam omikron variantui.

Tyrimo išvados nenurodo, kad vitaminas D apsaugo nuo COVID-19, ir tai nėra žalia šviesa vengti vakcinų ir vietoj jų vartoti vitaminus. A.Droras sakė, kad išvados rodo, jog vitaminas D padeda sustiprinti imuninę sistemą, kad ji galėtų susidoroti su kvėpavimo takus atakuojančiais virusais, rašo „Business Insider“.

 

Daugiausia vitamino D gaunama iš tiesioginių saulės spindulių ant odos. Jo taip pat yra tokiuose maisto produktuose kaip riebi žuvis, grybai ir kiaušinių tryniai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(11)
(1)
(10)

Komentarai (6)