Neįprastas kaimas, kurio gyventojai valgė „drakonų kaulus“: per du dešimtmečius vietiniai iškasė apie toną šių gyvūnų kaulų  ()

Kaimo gyventojai centrinėje Kinijoje ištisus dešimtmečius kasinėjo ir tradicinėje medicinoje naudojo kaulus, kurie, jų įsitikinimu, priklausė skraidantiems drakonams. Paaiškėjo, kad kaulai iš tiesų priklausė dinozaurams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkas Dongas Zhimingas sako, kad dar iki 2006 metų fosilijos buvo pardavinėjamos Henano provincijoje kaip „drakonų kaulai“ – daugmaž po 25 JAV centus už svarą (0,45 kg).

Kalciu praturtinti kaulai kartais būdavo verdami kartu su kitais ingredientais, o jais maitinami silpni ar kojų mėšlungį patiriantys vaikai. Kartais „drakonų kaulai“ būdavo sumalami ir paverčiami pasta bei tiesiogiai tepami ant lūžių ar kitų sužeidimų.

D.Zhimingas kartu su kitais mokslininkais Henano Ruyang apylinkėje iškasė 20 metrų ilgio žolėdį dinozaurą, gyvenusį prieš maždaug 85-100 milijonų metų.

Mokslininkas sako, kad kai kaimo gyventojai sužinojo, jog kaulai yra dinozaurų, paaukojo 200 kilogramų šių kaulų moksliniams tyrinėjimams. Skaičiuojama, kad per du dešimtmečius kaimiečiai iškasė apie toną dinozaurų kaulų.

 

Profesorius D.Zhimingas iš Kinijos mokslų akademijos Stuburinių gyvūnų paleontologijos ir paleontropologijos instituto sako, kad žmonės tikėjo, jog „drakonų kaulai“ priklausė praeityje gyvenusiems ir danguje skraidžiusiems drakonams.

Parengta pagal „NBC News“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()