[Žinios trumpai] Tautų draugystės galutinai nebeliko – Ukraina „nukirto“ Rusijos-Ukrainos „draugystės“ monumento galvą Kyjive: „tu nežudai savo brolių ir sesių“ (Foto, Video)  ()

Ukrainos ir Rusijos draugystę simbolizuojančio paminklo nugriovimas prasidėjo nuo Rusijos pusę reprezentuojančios figūros galvos nukirtimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kijevo valdžia antradienį „nukirto“ galvą nuo vienos 8 metrų aukščio sovietmečio statulos, stovėjusios sostinėje nuo 1982 metų, dalies. Netrukus griuvo ir likusi paminklo dalis.

Bronzinės statulos, kurioje pavaizduotos simbolinės ukrainiečio ir ruso figūros, laikančios Sovietų Sąjungos Tautų draugystės ordino medalį, nugriovimas yra atsakas į Rusijos invaziją vasario 24 d.

Anot BBC, didžiulę statulą Ukrainos sostinės centre įsakė nukelti miesto meras Vitalijus Kličko, kuris pažymėjo, kad „Rusija sunaikino įprastą milijonų ukrainiečių gyvenimą ir sugriovė taiką Europoje“.

„Dabar matome, kas yra ta „draugystė“ – Ukrainos miestų sunaikinimas, per kuriuos žuvo dešimtys tūkstančių taikių žmonių. Esu įsitikinęs, kad toks paminklas dabar turi visiškai kitokią prasmę“, – sakė Kijevo meras Vitalijus Kličko.

„Tu nežudai savo brolio. Tu neprievartauji savo sesers. Jūs nenaikinate savo draugo šalies. Todėl šiandien demontavome šį paminklą, kadaise sukurtą kaip Ukrainos ir Rusijos draugystės ženklą“, - „Twitter“ rašė Kličko.

 

Išmontavimą stebėjusi maždaug 100 žmonių minia džiūgavo ir šaukė „Šlovė Ukrainai“ ir kitus šūkius, skelbia „Reuters“.

 

Monumentas pastatytas 1982 m. minint Sovietų Sąjungos 60-ąsias metines. Dviejų „broliškų“ tautų figūros stovėjo po milžiniška titano „Liaudies draugystės arka“.

Didelė titano arka, stovinti virš statulos, išliks savo vietoje, bet bus pervadinta ir pakeista, teigia Kličko.

„Tautų draugystės arka“ nuo šiol vadinsis „Ukrainos tautos laisvės arka“ ir bus paryškinta Ukrainos vėliavos spalvomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()