[Žinios trumpai] Putino kalba pasakyta „Pergalės dienos“ parade Maskvoje – ar įvyko tai, ko labiausiai bijojo Vakarai? Apkaltino Ukrainą siekiant įgyti branduolinį ginklą (Video)  (2)

Toliau pateikiamos citatos iš prezidento Vladimiro Putino pirmadienį per televiziją pasakytos kalbos per Maskvos kasmetinį Pergalės dienos paradą Raudonojoje aikštėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nepaisant nesutarimų tarptautiniuose santykiuose, Rusija visada pasisakė už vienodo ir nedalomo saugumo sistemos kūrimą, sistemos, kuri yra gyvybiškai svarbi visai tarptautinei bendruomene“.

„Pernai gruodį siūlėme sudaryti susitarimą dėl saugumo garantijų. Rusija paragino Vakarus pradėti sąžiningą dialogą, ieškant pagrįstų kompromisinių sprendimų, atsižvelgti į vienas kito interesus. Viskas buvo veltui“.

„NATO šalys nenorėjo mūsų klausyti, vadinasi, iš tikrųjų turėjo visiškai skirtingus planus, ir mes tai matėme. Atvirai, buvo ruošiamasi dar vienai baudžiamajai operacijai Donbase – invazijai į mūsų istorines žemes, įskaitant Krymą“.

„Kijeve buvo paskelbta apie galimą branduolinio ginklo įsigijimą, NATO blokas pradėjo aktyviai kariškai perimti greta mūsų esančias teritorijas, todėl sistemingai buvo kuriama absoliučiai nepriimtina grėsmė mums, o tuo labiau tiesiogiai prie mūsų sienų“.

„Viskas rodė, kad susidūrimas su neonaciais, banderais, remiamais JAV ir jų jaunesniųjų partnerių, buvo neišvengiamas“.

„Matėme, kad karinė infrastruktūra buvo tobulinama, dirba šimtai karinių patarėjų ir vyksta reguliarus modernių ginklų tiekimas iš NATO. Pavojaus lygis kasdien didėjo. Rusija prevenciškai atkirto agresoriui. Tai buvo būtina, savalaikis ir teisingas sprendimas“.

„Šiandien Donbaso savanoriai kartu su Rusijos armijos kariais kovoja savo žemėse“.

„Dabar kreipiuosi į mūsų ginkluotąsias pajėgas ir Donbaso savanorius. Jūs kovojate už Tėvynę, už jos ateitį, kad niekas nepamirštų Antrojo pasaulinio karo pamokų. Kad pasaulyje nebūtų vietos budeliams, baudėjams ir naciams“.

 

„Kiekvieno mūsų kario ir karininko žūtis yra mūsų bendras sielvartas ir nepataisoma netektis jų draugams ir artimiesiems. Valstybė, regionai, įmonės ir visuomeninės organizacijos darys viską, kad šioms šeimoms rūpintųsi ir padėtų. Mes skirsime ypatingą paramą žuvusių ir sužeistų bendražygių vaikams. Šiandien buvo dėl to pasirašytas Prezidento dekretas".

„JAV, ypač po Sovietų Sąjungos žlugimo, pradėjo kalbėti apie savo išskirtinumą, žemindamos ne tik visą pasaulį, bet ir savo palydovus, kurie turi apsimesti nieko nematantys ir klusniai tai priimti. Rusija turi kitokį charakterį. Mes niekada neapleisime savo meilės Tėvynei, savo tikėjimo ir tradicinių vertybių, mūsų protėvių papročių ir pagarbos visoms tautoms ir kultūroms“.

 

„Žinome, kad Amerikos veteranams, kurie norėjo dalyvauti parade Maskvoje, tai praktiškai buvo uždrausta. Tačiau noriu, kad jie žinotų: mes didžiuojamės jūsų žygdarbiais, jūsų indėliu į bendrą pergalę."

„Gerbiame visus sąjungininkų armijų karius – amerikiečius, britus, prancūzus, pasipriešinimo dalyvius ir Kinijos partizanus – visus, kurie nugalėjo nacizmą ir militarizmą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(25)
(-18)

Komentarai (2)