[Žinios trumpai] Kalba, kuri išliks amžiams: panašu, kad Putinas virto Hitleriu - laukia toks pat likimas?  (1)

Populiariame klausimų-atsakymų puslapyje Quora.com kažkas paklaus, ką Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Winstonas Churchillis būtų galvojęs apie Putiną. Atsakymas - tikriausiai tą patį, ką galvojo apie Hitlerį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Hitleris yra nedorybės pabaisa su nepasotinamu kraujo ir plėšikavimo geismu. Nepasitenkinęs visa Europa po savo kulnu, terorizuodamas ją į paklusnumą, dabar jis turi atlikti savo skerdimo ir dykinimo darbą per visą Rusiją ir Aziją. Siaubinga karinė mašina, kurią mes ir likęs civilizuotas pasaulis taip kvailai, taip ramiai, taip beprotiškai leidome nacių gangsteriams metai iš metų kurti iš nieko, negali stovėti be darbo, kad nesurūdytų ir nesugriūtų. Ji turi nuolat judėti, trinti žmonių gyvybes ir trypti namus bei šimtų milijonų vyrų teises. Be to, jis turi būti šeriamas ne tik mėsa, bet ir nafta“ - taip Winstonas Churchillis aiškino, kodėl Hitleris nukreipė savo karinę mašiną į Sovietų sąjungą 1941-ųjų birželio 22 dieną.

Technologinis Rusijos atsilikimas sukūrė iliuziją, kad Putino Rusija nesiryš griauti taikos Europoje. Tačiau prieš visų akis metai iš metų Putinas ir Rusija tik tam ir ruošėsi. Pratybos „Zapad“ su savo Baltijos šalių puolimo simuliacijomis, propagandistų surengtas rusų protų paruošimas, karinio fetišo kurstymas paradais, „nacių“ mito eskalavimas - visa tai vyko viešai ir daug metų. Tiesiog niekas nekreipė dėmesio ir numodavo ranka - „ai, nieko nebus“.

 

„Napoleono kariuomenė turėjo temą. Bet Hitleris... Hitleris neturi temos. Tik maniją, apetitą ir priespaudą“, kadaise sakė Churchillis. Ir dabar šie žodžiai yra tarsi atsikartojantis rimas laiko juostos eilėraštyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(1)
(18)

Komentarai (1)