[Žinios trumpai] Elonas Muskas prarado beprotišką sumą - 69 milijardus dolerių: įvardijo pagrindines to priežastis  ()

„Tesla“ vadovo Elono Musko grynoji vertė sumažėjo stulbinančia suma - iki šių metų, remiantis „Bloomberg“ milijardierių indeksu, ji siekė kiek daugiau nei 69 milijardus dolerių, todėl turtingiausias pasaulio žmogus tapo gerokai mažiau turtingas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors tai yra tikrai nemaža suma ir kur kas didesnė nei ta, kurios reiktų pasaulinei bado krizei įveikti, Muskas dar neprarado turtingiausio iš turtingųjų karūnos. Be to, kad ir kiek tai būtų, jo bendra grynoji vertė, viršijanti 200 milijardus dolerių, vis dar yra gerokai didesnė už „Amazon“ įkūrėjo ir pagrindinio konkurento Džefo Bezoso grynąją vertę - 131 milijardus dolerių, rodo indeksas.

Yra keletas priežasčių, kodėl Musko įmonės kol kas išgyvena siaubingus metus - juk didžioji dalis jo grynojo turto susieta su įvairiomis jo valdomomis kompanijomis, visų pirma „Tesla“.

Elektromobilių bendrovės grynoji vertė sumažėjo 49 milijardais JAV dolerių nuo tada, kai Muskas pasiūlė pirkti „Twitter“ už 44 milijardus JAV dolerių, o tai virto nuolatiniu epinio masto žiniasklaidos cirku, dėl kurio Muskas pastaruoju metu, atrodo, atšalo. Vien dėl „Tesla“ griūties, „Fortune“ duomenimis, generalinio direktoriaus grynoji vertė sumažėjo 12,3 milijardais dolerių.

Problemų kelia ne tik jo itin prieštaringai vertinamas ir netvarkingas bandymas perimti „Twitter“. Naujame šokiruojančiame „Insider“ pranešime teigiama, kad Musko kosmoso įmonė „SpaceX“ turėjo apmokėti 250 000 JAV dolerių ieškinį dėl netinkamo seksualinio elgesio, kurį Muskui pateikė skrydžių palydovė.

 

Muskas paneigė kaltinimus ir prisiekė ištikimybę respublikonams, taip ant savo nugaros užsidėdamas didelį taikinį ir galimai įvarydamas pleištą tarp savęs ir daugelio savo šalininkų.

Nors „Tesla“ akcijos šiek tiek atsigavo, jos dar neatsigavo iki tokio lygio, koks buvo prieš Muskui paskelbiant, kad jis nori įsigyti „Twitter“.

Sandoris dėl „Twitter“ tikrai vis dar svarstomas, nesvarbu, ar Muskui tai patinka, ar ne. Kaltinimai seksualiniu nusižengimu tik prisidės prie to, kad šį pavasarį verslininkui bus ypač sunku veikti.

Tačiau kartu atrodo, kad visą krizę dar labiau paaštrino jo paties veiksmai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(3)
(-3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: