[Žinios trumpai] Buvusi Rusijos Pirmojo kanalo žurnalistė aplankė gimtąją Odesą: to, ką ten pamatė, nepamirš dar ilgai  ()

Po demaršo Marina Ovsianikova atvyko į Ukrainą kaip vokiečių leidinio „Welt“ žurnalistė. Atvykusi į Odesą ji kalbėjo apie apleistą miestą ir žmones, gyvenančius nuolatinėje baimėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 4 d. Odesos regiono karinės administracijos atstovas Sergejus Bračiukas savo „Telegram“ paskyroje pranešė, kad po nesėkmės Kyjive į Odesą atvyko buvusi Rusijos Pirmojo kanalo žurnalistė Marina Ovsianikova.

Marina Ovsianikova socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė įrašą, skirtą 100 dienų karui Ukrainoje. Šiuo metu jos profilis užšaldytas, tačiau Sergejus Bračiukas paskelbė įrašo ekrano kopiją. Sprendžiant iš nuotraukos, moteris į Odesą atvyko kaip Vokietijos televizijos kanalo „Die Welt“ žurnalistė – tai rodo ir šalmas bei šarvai su užrašu „Press“ (liet. Spauda).

„Gimtoji Odesa mane pasitiko tuščiais viešbučiais ir užminuotais paplūdimiais. Maudytis draudžiama, Rusijos karo laivai nuolat apšaudo miestą iš jūros. Niekas negali nuspėti, kur skris kitas sviedinys. Visos viltys – tik puiki oro gynybos sistema. Tačiau kartais tai negelbsti“, – rašė Marina Ovsianikova. „Miestas apleistas. Beveik pusė jo gyventojų išvyko, likusieji gyvena nuolatinėje baimėje.“

Ji kalbėjo apie Rusijos raketų, paleistų į Odesą, pasekmes: žuvusius piliečius ir sugriautus namus. Ovsianikova paminėjo ir akciją prie Rusijos konsulato, kurio tvorą ukrainiečiai nudažė juodais dažais.

 

„Štai kaip. Maskvos bjaurybė ir toliau keliauja po Ukrainą. Šį kartą ji atvyko į savo „gimtąją Odesą“, – Ovsianikovos įrašą komentavo Sergejus Bračiukas.

Kaip rašo kanalas „Odessa INFO Telegram“, Bračiukas nebuvo vienintelis neigiamai reagavęs į buvusios Pirmojo kanalo darbuotojos atvykimą. Komentaruose Odesos gyventojai priminė, kad Marina Ovsianikova apie dešimt metų padėjo skleisti propagandą Rusijos televizijoje: „Tai panašu į tai, kaip Ukrainoje gimę lėktuvų pilotai bombarduoja miestus, kuriuose yra jų tėvai. Kodėl taip vėlai pamatėte šviesą, tik dabar?“ – klausė Denisas Kozlovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: