[Žinios trumpai] Girkinas pirmą kartą paskelbė dar negirdėtą informaciją, kaip iš tikro buvo sunaikintas kreiseris „Moskva“: viskas pateikta detalių tikslumu  ()

Buvęs Rusijos Federacijos FSB pulkininkas ir buvęs „DLR gynybos ministras“ Igoris Girkinas (Strelkovas) atskleidė Rusijos karinio jūrų laivyno Juodosios jūros laivyno flagmano kreiserio „Moskva“ nuskendimo detales.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-05 [Žinios trumpai] Girkinas pirmą kartą paskelbė dar negirdėtą informaciją, kaip iš tikro buvo sunaikintas kreiseris „Moskva“: viskas pateikta detalių tikslumu  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jo, karinis laivas nuskendo dėl dviejų Ukrainos raketų pataikymų. Apie tai buvęs Donecko kovotojų lyderis kalbėjo birželio 1 dieną interviu kanalui „Kovaliovo principas“.

Pasak FSB pareigūno, abi raketos pataikė žemiau laivo vaterlinijos. Pataikius pirmajai raketai, sprogo 130 mm AK-130 karinio jūrų laivyno artilerijos bokštelio amunicijos rūsys.

Po to detonavo dviejų priešlėktuvinių daugiavamzdžių „Vulkan“ sistemos ginklų šoviniai, dėl kurių sprogimo atsirado juodi dūmai. Oro gynybos sistemų S-300F komandų postas taip pat buvo deaktuvyotas, todėl jos nebuvo parengtos.

 

„Tuo pat metu antroji raketa pataikė į triumą laivagalyje. Atitinkamai kreiseris pasviro ant šono ir po kurio laiko nuskendo. Tai truko nuo vienos iki trijų valandų", - sakė Girkinas.

Tuo pačiu, Igoris Girkinas mano, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgis Krymo tiltui yra neišvengiamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(178)
(1)
(177)

Komentarai ()