[Žinios trumpai] Gali kilti karas tarp Graikos ir Turkijos? Graikija stabdo šarvuočių perdavimą Ukrainai, laukia ginklų iš Vokietijos  (1)

Graikijos vyriausybės atstovas Ioannis Oikonou sakė, kad šalis perduos Ukrainai sovietinius šarvuotus transporterius tik gavusi modernias vokiškas pėstininkų kovos mašinas „Marder“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „Europos tiesa“, remdamasi „Spiegel“.

„Oikonom“ jis aiškino, kad sprendimas atidėti BMP perdavimą Ukrainai yra susijęs su konfliktu tarp Atėnų ir Ankaros: Graikija nori turėti pakankamai priemonių apsaugoti Egėjo jūroje esančias salas, į kurias pretenduoja Turkija.

Priminsime, kad pernai Turkijos valdžia tarptautinę Egėjo jūros dalį paskelbė karinių pratybų zona, kaltindama Graikiją nesilaikant Atėnų memorandumo.

Balandžio viduryje Graikijos gynybos ministerija pareiškė, kad daugiau neplanuoja teikti pagalbos ginklams Ukrainai, nes tai susilpnins jos pačios gynybinius pajėgumus. Anksčiau Graikija su karine pagalba Ukrainai perdavė du lėktuvus, įskaitant šaulių ginklus ir raketų žemė-oras (SAM).

Tačiau gegužės pabaigoje kancleris Olafas Scholzas paskelbė apie mainus, kurių metu Vokietija Graikijai perduos 50 vokiečių šarvuočių „Marder“, o Graikija greitai tieks Ukrainai sovietų gamybos šarvuočius.

 

Tačiau, kaip rašo „Bild“, tai vokiški šarvuočiai, dėl kurių „Rheinmetall“ balandžio 22 dieną kreipėsi į Federalinę saugumo tarybą dėl eksporto į Ukrainą.

Vokietijos pusė nesakė, kada bus baigtas įrangos perdavimo Graikijai procesas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(5)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)