[Žinios trumpai] Rusijoje paskelbtas neįtikėtinas pasiūlymas, cenzūra eina iš proto: reikia sumažinti eilinių rusų pragyvenimo lygį, gautus pinigus siųsti į Ukrainą  (3)

Sergejus Kirijenka pasiūlė atkurti okupuotas teritorijas sumažinant rusų gyvenimo lygį. Teksto ekrano kopijos liko Nevzorovo „Telegram“ kanale.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 12 d. Rusijos propagandinio leidinio „Izvestija“ tinklalapyje buvo paskelbtas kreipimasis Rusijos Federacijos prezidento administracijos vadovo pirmojo pavaduotojo Sergejaus Kirijenkos vardu dėl Donbaso atkūrimo pažeminus rusų gyvenimo lygį. Tačiau vėliau straipsnis buvo pašalintas. Ekrano nuotraukos saugomos žurnalisto Aleksandro Nevzorovo „Telegram“ kanale.

Apeliaciniame skunde visų pirma teigiama, kad visa Rusija atkurs Donbasą.

„Taip, tai kainuos kelis trilijonus rublių. Tačiau šie pinigai bus skirti iš Rusijos biudžeto – net ir laikinai sumažėjusio šalies pragyvenimo lygio kaina“, – rašė Kirijenka.

Be to, prezidento administracijos vadovo pirmasis pavaduotojas pabrėžė, kad šalys neturėtų kištis į kitų valstybių reikalus.

„Norime, kad visame pasaulyje liautųsi kišimasis į valstybių ir tautų vidaus reikalus, o mūsų ir partnerių požiūriai į nedalomą pasaulinį saugumą būtų išgirsti“, – sakė Kirijenka.

Aleksandras Nevzorovas taip pat pakomentavo Kirijenkos kreipimąsi, teigdamas, kad atrodo, jis pagaliau „nuvažiavo nuo bėgių – išprotėjo“. Rusų žurnalistas taip pat rašė, kad toks kreipimasis, nurodantis sumas „už restauravimą“, aikštelėje ilgai neužsibus.

 

„Visuomenė supras, kad griuvėsiai bus uždengti jos sąskaita. Tada griuvėsius vis tiek išsineš Ukraina. Neabejoju, kad dėl sumų paskelbimo „už restauraciją“, Kirijenkos kreipimasis ilgai nekabės“, – pabrėžė Nevzorovas.

Prisiminkime, kad birželio 2 dieną Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Donbasas dar negali tapti Rusijos Federacijos dalimi. Kremlius nemato galimybės surengti „referendumo“ dėl Donecko ir Luhansko sričių įstojimo į Rusijos Federaciją, nes regione vyksta kovos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(2)
(25)

Komentarai (3)