FTB imasi tyrimo, kas JAV viduje padeda Rusijai - Ukrainos pateikti duomenys sukėlė didelį susirūpinimą  ()

Rusijos ginkluose buvo rasta sankcionuota amerikietiška elektronika. JAV pradėjo tyrimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikietiški lustai ir komponentai buvo rasti Rusijos radarų sistemose, dronuose, tankuose, antžeminėje įrangoje ir pakrančių laivuose. Dalis jų yra „švieži“ – pagaminti 2020 metais, kai dėl sankcijų jų tiekimas Rusijai buvo uždraustas.

Tai pranešė „The Washington Post“, rašo Censor.NET, remdamasis TSN.

JAV federalinis tyrimų biuras pradėjo apklausti JAV technologijų bendroves, kaip jų kompiuterių lustai atsidūrė Ukrainoje konfiskuotoje Rusijos karinėje technikoje.

Žurnalistų teigimu, Prekybos ministerijos, kuri užtikrina eksporto kontrolę, pareigūnai atlieka tyrimus su FTB. Jie lankosi įmonėse, norėdami pasiteirauti apie Vakarų mikroschemas ir komponentus, esančius Rusijos radarų sistemose, dronuose, tankuose, antžeminėje įrangoje ir pakrančių laivuose.

„Mūsų tikslas yra iš tikrųjų pabandyti susekti tai iki Amerikos tiekėjo, kad nustatytume, kaip šie komponentai pateko į šią ginklų sistemą. Tai, kad ginklų sistemoje buvo rastas įmonės lustas, nereiškia, kad pradėjome šios įmonės tyrimą. Pradėjome tyrimą, kaip įmonės lustas pateko į šią sistemą“, – sakė Prekybos ministerijos atstovas.

 

Pažymima, kad Ukrainoje rastuose rusiškuose ginkluose įvairių šalių tyrėjai aptiko vakarietiškos elektronikos. Atrodo, kad daugelis šių komponentų buvo pagaminti prieš daugelį metų, prieš JAV sugriežtinus eksporto apribojimus. Tačiau, anot tyrėjų grupės „Conflict Armament Research“, kiti buvo pagaminti tik 2020 m., Rusijai okupavus Ukrainos Krymą ir Donbasą.

Tarp federalinių agentų užduodamų klausimų yra tai, ar technologijų įmonės parduoda savo produktus įmonių sąrašui, įskaitant tarpininkus, kurie galėtų dalyvauti tiekimo grandinėje, sakė vienai iš įmonių atstovaujantis teisininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(4)
(16)

Komentarai ()