[Žinios trumpai] „Tai katastrofa“ - Putinas pirmą kartą pripažino visišką automobilių pramonės žlugimą: davė specialią užduotį  (1)

Pasitarime dėl automobilių pramonės situacijos, Putinas liepė parengti valstybinę strategiją, kaip atgaivinti automobilių gamybą, atsižvelgiant į naujas sąlygas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos automobilių pramonė labai nukentėjo dėl Rusijai pritaikytų sankcijų. Naujų automobilių gamybos apimtys ženkliai sumažėjo, o bendra situacija atrodo niūriai: stabdomi konvejeriai, pardavimų kiekis krenta, pardavėjai stabdo veiklą. Nuostoliai šioje pramonės šakoje sudaro maždaug 85% buvusių apimčių. Problemas imta pripažinti ir valstybiniu mastu. Jų aptarimui ir sprendimų paieškai, Putinas sušaukė neeilinį pasitarimą.

„Svarbu išlaikyti Rusijos technologinio suvereniteto esmines dalis. Taip pat, būtina užtikrinti lengvųjų automobilių poreikio tenkinimą, atsižvelgiant į kainų dinamiką“, - situaciją apibendrino Rusijos prezidentas.

Putinas atkreipė dėmesį į būtinybę, išsaugoti įmonių gamybos pajėgumus bei jų darbuotojų skaičių. Šiems tikslams pasiekti, jis nurodė Rusijos vyriausybei iki rugsėjo 1 dienos parengti strategiją, kaip automobilių pramonę ištraukti iš krizės.

 

Įdomu, ar rugsėjo mėnesį dar bus ką traukti, atsižvelgiant į dabartinius Rusijos automobilių pramonės mažėjimo tempus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(0)
(110)

Komentarai (1)