Nerimą keliančios žinios iš JAV: Bidenas nepatenkintas savo pavaldiniais dėl Ukrainos: pyksta, kad jie „nuėjo per toli“, gali būti spaudimas Ukrainai  ()

JAV prezidentas Joe Bidenas paprašė Valstybės departamento ir Pentagono vadovų „sulėtinti“ reiškiamą paramą Ukrainai, kad nekiltų nerealių lūkesčių ir Rusija nebūtų provokuojama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiniasklaidoje pranešama, kad to priežastis buvo balandžio mėnesį vykęs Blinkeno ir Ostino vizitas Kijeve, kurio metu JAV atstovai išreiškė įsitikinimą, kad Ukraina laimės karą ir gyvuos daug ilgiau nei Vladimiras Putinas. Pasak prezidento, jo pavaldiniai „nuėjo per toli“.

Kito šaltinio teigimu, JAV pareigūnai vis labiau nerimauja, kad karas Ukrainoje ilgainiui pavirs užsitęsusiu konfliktu, kuriame Rusija gaus nedidelę, bet stabilią naudą. Vyksta diskusijos, ar prezidentas Zelenskis turėtų sušvelninti savo griežtą viešąją poziciją dėl „taikos mainais už teritorijas“.

 

Tarp JAV, Europos šalių ir Ukrainos kilo nesutarimų dėl to, kaip turėtų baigtis karas. Pažymima, kad prezidento Zelenskio ir jo Vakarų sąjungininkų pozicija bus ypač svarbi, jei prasidės tikros derybos dėl konflikto užbaigimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(26)
(-19)

Komentarai ()