[Žinios trumpai] Ukrainiečiai apstulbę: apšaudė Černihivą su čečėnams skirtais sviediniais  ()

Susipainiojo? Ar tiesiog „nesivargino“ ir panaudojo sukauptus sviedinius su sena propagandine medžiaga?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Propagandinė medžiaga buvo „Grad“, pagamintų dar SSRS laikais, 122 mm sviediniuose. Lankstinukai „bandė“ įtikinti Čečėnijos gyventojus, kad jie yra „įtraukti į konfrontaciją su federaline kariuomene“.

Rusijos kariai apšaudė Černihivo srities gyventojus sviediniais su propagandiniais lankstinukais, skirtais Čečėnijos gyventojams. Apie tai pranešė pirmasis Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovo pavaduotojas Jevgenijus Eninas.

Propagandiniais pranešimais rusai bandė įtikinti čečėnus, kad jie „įtraukiami į ginkluotą konfrontaciją su federaline kariuomene“.

„Čečėnijos Respublikos piliečiai! Jus bando įtraukti į ginkluotą konfrontaciją su federaliniais kariais. Bando priversti jus ginti kitų interesus. Vietos magnatų, lyderių, gaujų, teroristų interesus“, – rašoma lapelyje. 

 

Anot Enino, rusai arba sumaišė, arba tiesiog „nesivargino“ ir panaudojo sukauptus sviedinius su sena propagandine medžiaga.

Vidaus reikalų ministerijos vadovo pavaduotojas pažymėjo, kad įsibrovėlių naudojama pasenusi ginkluotė lemia dar didesnį sunaikinimą Ukrainos teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(2)
(37)

Komentarai ()