Iš piloto liko tik šalmas: pasirodė kadrai iš Su-25 katastrofos vietos – panašu, kad žiauriai rizikavo bėgdamas nuo Ukrainos ir gavosi šašlykas (Foto)  ()

Iš piloto liko tik šalmas: Rusijos žiniasklaida parodė kadrus iš Su-25 katastrofos vietos prie Ukrainos sienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 21-osios popietę Rusijos Federacijos Rostovo srityje nukrito Rusijos atakos lėktuvas Su-25. Pilotas žuvo.

Informacija buvo patvirtinta Rusijos Federacijos Pietų karinėje apygardoje, praneša Dialog.UA.

Sprendžiant iš Rusijos paviešintos medžiagos, lėktuvas nukrito laukuose. Iš piloto liko tik šalmas.

Pastebėtina, kad tai jau antroji atakos lėktuvo Su-25 katastrofa su Ukraina besiribojančiame regione per pastarąją savaitę. Pietinėje karinėje apygardoje abu incidentai aiškinami „techniniu gedimu“, tikina, kad incidentas tariamai įvyko „mokomojo skrydžio“ metu.

Ši versija kelia abejonių. Atsižvelgiant į Ukrainos sienų artumą, labiau tikėtina, kad šie orlaiviai dalyvavo karinėje agresijoje prieš Ukrainą, smogdami jos teritorijai.

Pasak Rusijos žiniasklaidos, abu lėktuvai sudužo dėl skridimo itin mažame aukštyje, prisilietus prie elektros linijų. Tai taip pat rodo dalyvavimą vadinamojoje „specialiojoje operacijoje“.

 

Ukrainos pusė anksčiau pažymėjo, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų pilotai skrenda labai žemai, todėl juos aptikti radarų pagalba ir numušti būtų sunkiau.

 

Galima kalbėti ir apie žemą dabar kare prieš Ukrainą dalyvaujančių rusų lakūnų kvalifikaciją. Greičiausiai taip yra dėl didžiulių nuostolių, kuriuos patyrė Rusijos aviacija mūšiuose.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, per beveik keturis „specialiosios operacijos“ mėnesius Rusijos Federacija Ukrainos žemėje jau prarado 216 lėktuvų ir 181 sraigtasparnį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(2)
(66)

Komentarai ()