Buvęs Rusijos premjeras: Putinas tikrai dairosi į Baltijos šalis ir jas vadina regionu prie Ladogos - tai labai pavojinga retorika  ()

Buvęs Rusijos premjeras Michailas Kasjanovas, antradienio vakarą kalbėdamas per Vokietijos visuomeninio transliuotojo pirmąjį kanalą Sandros Maischberger pokalbių laidoje, pabrėžė būtinumą kuo geriau paremti Ukrainą, nes Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas jau dairosi į Baltijos šalis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-22 Buvęs Rusijos premjeras: Putinas tikrai dairosi į Baltijos šalis ir jas vadina regionu prie Ladogos - tai labai pavojinga retorika  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketverius metus su V. Putinu dirbęs M. Kasjanovas sakė dabar matantis Rusijos prezidentą visiškai kitoje šviesoje: „Dabar Putinas yra KGB karininkas, turintis visiškai iškreiptą, sutrikusį požiūrį į pasaulį“.

„Be jokios abejonės, jis yra pavojingas Rusijos ir visų kitų valstybių piliečiams“, – įsitikinęs buvęs premjeras, jau 18 metų esantis opozicijoje. Birželio pradžioje jis pranešė laikinai palikęs Rusiją. Kur šiuo metu jis gyvena, neatskleidžiama.

M. Kasjanovas Vokietijos televizijos disputų laidoje kalbėjo apie tai, kad karas gali apimti ne tik Ukrainą: „Putinas, žinoma, nori išlaikyti šias [Ukrainos] teritorijas, kurios šiandien yra okupuotos, bei tai, kas buvo okupuota 2014/15 metais“.

Pasak rusų opozicionieriaus, V. Putinas tuo siekia, „kad Vakarai pamažu priprastų prie to, jog dalis Ukrainos nebepriklauso Ukrainai. Ir jei paklaustume savęs: koks pavojus mums gresia po to? Ar Putinas sustos, kai kontroliuos šias teritorijas. Žinoma, jis nesustos. [...] Jis žvelgia į Baltijos šalis: Estiją, Latviją, Lietuvą, jau dabar vadina jas regionais prie Ladogos.

 

Kitaip tariant, teritorijomis aplink Ladogos ežerą. Jau vien šis žodžių pasirinkimas rodo, kad jis pradeda suvokti šias sritis kaip rusiškas. Tai labai pavojinga retorika“, – daro išvadą buvęs Rusijos premjeras.

Tačiau V. Kasjanovas turi vilties, kad V. Putiną vis dar galima sustabdyti. Jei Ukraina ir toliau bus gerai aprūpinta ginklais, iki metų pabaigos ji gali pasipriešinti Rusijos kariuomenei, sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(19)
(9)
(10)

Komentarai ()