[Žinios trumpai] Atskleidė schemą, kaip Rusija gabena naftą apeidama sankcijas: tokiu būdu jau išgabenta 18 tanklaivių!  ()

Rusija rado būdą, kaip gabenti naftą apeinant sankcijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija slepiasi už kitų valstybių vėliavų, kad galėtų parduoti savo naftą apeinant Vakarų sankcijas. Taigi, pradėjus veikti sankcijoms, Pasaulio vandenyne pasirodė 18 „Sovcomflot“ tanklaivių.

Tada okupacinės šalies laivai išjungė sekiklius, kad jų nebūtų galima susekti. Tuo pat metu jie naudojo kitų šalių vėliavas, įskaitant Liberijos, kuri yra „mokesčių rojus“, todėl galima sakyti, kad Rusijos Federacija plaukia pro sankcijas.

Korupcijos ir organizuoto nusikalstamumo tyrimo projekto (OCCRP) duomenimis, kiekvienas iš 18 laivų gali gabenti 240 mln. USD vertės „juodojo aukso“.

Keli tanklaiviai paliko savo pėdsakus, todėl vienas iš jų buvo rastas JAV. OCCRP medžiagoje paaiškinta, kad „Sovcomflot“ turi antrines įmones JAE ir Kipre, per kurias ir toliau veikia. 18 tanklaivių, apie kuriuos buvo kalbama, tiesiog priklauso dukterinei kompanijai iš JAE.

 

Ekspertas Johnas Christensenas komentavo situaciją, sakydamas, kad Rusija, likusi be ekonominių ryšių, užsiima „slėpynių žaidimu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(11)
(1)

Komentarai ()