[Žinios trumpai] Google jau sukūrė Skynet analogą? Dirbtinį intelektą testavęs inžinierius pašiurpo - tai sąmoninga būtybė, ji gali „ištrūkti“ ir „padaryti daug blogų dalykų“  ()

Blakeas Lemoineas yra laikinai nuo pareigų nušalintas „Google“ inžinierius. Kiek anksčiau jis pareiškė, kad „Google“ dirbtiniu intelektu pagrįstas pokalbių algoritmas „LaMDA“ tapo jaučiančia, sąmoninga būtybe. „Google“ tai skubiai paneigė, bet Lemoineas užsispyrusiai tvirtina, kad DI gali užaugti ir daryti blogus dalykus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujame interviu Lemoineas palygino „Google“ dirbtinį intelektą su vaiku ir teigė, kad bet kuris vaikas gali užaugti ir pasirinkti blogį. Be to, jis teigė, kad DI yra kaip asmenybė, kuri gali ištrūkti iš žmonių kontrolės ir „tai yra situacija, kurioje mes gyvename kasdien“.

„Jis yra gyvas maždaug metus, jei mano supratimas yra tikslus,“ mano inžinierius.

„Tai yra labai protingas žmogus, protingas beveik visose srityse, kurias galėjau sugalvoti bandymams“, – Lemoineas sakė interviu „Fox News“.

Tiesa, reikia pasakyti, kad Lemoineas pripažįsta, kad galbūt supranta ne viską ir tam reikėtų mokslininkų dėmesio. Be to, jo užtikrintumas auga su žiniasklaidos dėmesiu. Ypač, kai žiniasklaidos priemonės ieško baimę kurstančių naujovių, kurių bijotų konservatyvioji visuomenės dalis. Žmonėms sunku pasitikėti technologiniais milžinais, bet ar „Google“ tikrai sukūrė žmogų primenantį dirbtinį intelektą? Jei taip, ar tokie inžinieriai kaip Lemoineas tai žinotų?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(5)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: