[Žinios trumpai] Ždanovas įvertino, kokio pajėgumo yra Baltarusijos kariuomenė - išvados rimtos, turi tokių ginklų, kokių nerasite niekur kitur (Video)  ()

Olegas Ždanovas: „Baltarusijos kariuomenėje dabar tvyro įvairios nuotaikos: karinės kertasi su antikarinėmis“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos kariuomenė yra gero kovinio pajėgumo, nors ji ir nėra sudaryta iš karių su kontraktais ir kenčia nuo Rusijos kariuomenės.

Karo ekspertas, atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas, duodamas interviu „Glavred“ pažymėjo, kad Baltarusijos kariuomenėje dabar tvyro įvairios nuotaikos: karinės kertasi su antikarinėmis.

„Mano nuomone, Baltarusijos kariuomenės technika yra maždaug tokios pat būklės, kokia buvo Rusijos invazijos pradžios metu, tai yra daugiau ar mažiau modernizuota, techniškai tvarkinga, Baltarusijos kariai yra aprūpinti tokia technika“, – pažymėjo ekspertas.

Pasak jo, Baltarusijos kariuomenė turi rimtų ginklų.

„Baltarusai turi net unikalių ginklų, kurių praktiškai niekas pasaulyje neturi, išskyrus šalis, iš kurių juos įsigijo. Pavyzdžiui, raketų sistema „Polonezas“, kurios paleidimo nuotolis yra 200 km, Baltarusijos ir Kinijos bendrai pagaminta sistema“, – sakė Ždanovas.

Ekspertas priminė, kad Baltarusijos kariuomenėje karių su kontraktais labai mažai – tai daugiausia šauktiniai.

„Šauktiniai nėra pati patikimiausia kariuomenės dalis, nes jie labiau linkę į socialines nuotaikas, tai yra, į visuomenės nuotaikas. O Baltarusijos visuomenėje vyrauja antikarinės nuotaikos. Be to, Baltarusijos kariuomenė niekada niekur nekariavo“, – pabrėžė Ždanovas.

 

Anot jo, rusai žemina Baltarusijos kariuomenę.

„Rusai juos naudoja buities darbams. Žuvusius rusų karius krauna baltarusių kariai. Sužeistus rusų karius krauna baltarusių kariai. Baltarusijos kariai taip pat plauna techniką nuo žmonių kūnų ir kraujo liekanų. Į Baltarusiją atkeliauja rusų technika, ji ten remontuojama. Bet, kita vertus, Baltarusijos daliniuose yra rusų karininkai, kurie atlieka propagandinį darbą, kodėl reikia kariauti su Ukraina“, – reziumavo ekspertas.

 

Anksčiau Ždanovas sakė, kad V. Putinas tikisi Baltarusijos kariuomenės palaikymo, nes šalies agresorės kariuomenė jau išsenka savo pajėgas. Jei Lukašenka nesutiks stoti į karą prieš Ukrainą, Putinas gali jį tiesiog eliminuoti.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(9)
(54)

Komentarai ()