[Žinios trumpai] Zelenskis perspėjo dėl Lukašenkos kalbos: ruoškitės, greitai pamatysime pasekmes - tai labai pavojingas signalas  ()

Ukrainos prezidentas A. Lukašenkos pareiškimą apie vieningą Baltarusijos ir Rusijos kariuomenę pavadino pavojingu signalu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-05 [Žinios trumpai] Zelenskis perspėjo dėl Lukašenkos kalbos: ruoškitės, greitai pamatysime pasekmes - tai labai pavojingas signalas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepripažinto Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos pareiškimas apie vieningą kariuomenę su Rusijos Federacija ir tai, kad Baltarusijos karių dalyvavimas kare prieš Ukrainą „buvo seniai nulemtas“, yra pavojingas signalas.

Tai paskelbė prezidentas Volodymyras Zelenskis po derybų su Australijos ministru pirmininku Anthony Albanese.

Ukrainos vadovas Baltarusijos režimo vadovo žodžius laiko pavojingais Ukrainai, taip pat ir Baltarusijos žmonėms, kurie gali būti įtraukti į karą. Šalies vadovas mano, kad yra galimybė tapti šio signalo rezultato liudininkais.

Kartu Zelenskis pažymėjo, kad Baltarusijos prezidentas yra apsišaukėlis, ne kartą siuntęs signalus, kad raketų atakos prieš Ukrainą iš Baltarusijos teritorijos buvo įvykdytos be jo valios.

 

Sekmadienį Lukašenka paskelbė apie Baltarusijos ir Rusijos kariuomenių vienybę. Šiuo klausimu jis pridūrė, kad Baltarusijos karių dalyvavimas kare prieš Ukrainą „buvo nulemtas seniai“.

Anot jo, Baltarusijos kariškiai „ginasi nuo Bresto tvirtovės iki pietinių sienų, kad neleistų NATO smogti Rusijos kariuomenei į nugarą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(7)
(-5)

Komentarai ()