[Žinios trumpai] Vokietijoje kyla didelis skandalas: paskaičiavo, kiek sandėliuose yra šarvuočių – galėtų būti super galinga smogiamoji jėga Ukrainoje  ()

Vokietijos parlamentarų teigimu, vietinės šarvuotos mašinos gali išgelbėti daugybę Ukrainos kariškių gyvybių. Tačiau Vokietija nepradėjo tiekti šarvuotų transporterių ar pėstininkų kovos mašinų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-05 [Žinios trumpai] Vokietijoje kyla didelis skandalas: paskaičiavo, kiek sandėliuose yra šarvuočių – galėtų būti super galinga smogiamoji jėga Ukrainoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht kritikuojama dėl to, kad Ukrainai trūksta šarvuočių, kurie padėtų susidarius sudėtingai situacijai Rytų Ukrainoje.

Apie tai praneša „Bild“.

Rusijos kariai užėmė visą Luhansko sritį. Kaip rašo publikacijoje, viena iš priežasčių – šarvuočių trūkumas. Pastebima, kad Vakarai pradėjo reaguoti į Ukrainos prašymus. Prancūzija tieks VAB šarvuočius, jie tikriausiai jau atkeliavo į Ukrainą.

Be Prancūzijos, šarvuočius tiekia:

  • Didžioji Britanija
  • Estija
  • Nyderlandai
  • Danija
  • Kanada
  • Australija

Ir tik Vokietija „vėl dvejoja“. Žurnalistai pastebi, kad Bundesvero sandėliuose yra daugiau nei 1000 šarvuočių. Lambrecht pareiškė, kad Vokietija glaudžiai bendradarbiauja su sąjungininkais. Tuo tarpu vyriausybės pozicija kritikuojama parlamente.

„Dėl masinių Rusijos veiksmų Rytų Ukrainoje būtina, kad federalinė vyriausybė aprūpintų Ukrainą pėstininkų kovos mašinomis ar bent jau šarvuotais transporteriais. Kaip jau daro Prancūzija, Nyderlandai, Kanada ir daugelis kitų sąjungininkų“, – sakė parlamentaras Antonas Hofreiteris.

 

Jis taip pat pridūrė, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos atlieka artilerijos smūgius, nuo kurių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojai gali neturėti apsaugos judėdami iš taško A į tašką B. Vokiški „Marder“, „Fuchs“ ar „Dingo“, anot parlamentaro, galėtų išgelbėti daugybę gyvybių.

Birželio 29 d. Vokietija ir Nyderlandai paskelbė apie dar vieną savaeigių ginklų PzH 2000 pristatymą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Tuo pačiu Lambercht teigė nebeturinti galimybės tiekti tokių savaeigių ginklų.

Remiantis apklausa, 76 % Vokietijos gyventojų mano, kad karas tęsis ir 2023 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(2)
(21)

Komentarai ()