[Žinios trumpai] Lukašenka pradėjo dvigubą žaidimą - suprato, kad Putinas gali pralaimėti (Video)  ()

„Gudrus Lukašenka sėdi sau ir kaip vėtrungė siunčia signalus į skirtingas puses“, - sako politikos strategas B. Tizenhausenas


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos prezidentu save vadinantis Aleksandras Lukašenka puikiai supranta, kad Putinas gali pralaimėti karą. Todėl dabar jis bando išsisukti – ir orientaciškai palaikydamas Rusiją, ir ieškodamas sąlyčio taškų su Vakarais.

Apie tai pasakojo ekspertas Borisas Tizenhauzenas. Tačiau tuo pat metu puolimo iš Baltarusijos grėsmė neišnyksta.

Kaip Lukašenka pasielgs šioje situacijoje, sunku pasakyti. Prieš plataus masto invaziją visi taip pat tikėjosi, kad Putinas nedrįs tokiam beprasmiškam karui. Bet tai buvo klaida.

A. Lukašenka Baltarusijoje turi užkonservuotą gaisrą

Lukašenka gali pasakoti, ką nori apie „vieningą kariuomenę“, „mes už Rusiją“ ir kitas nesąmones. Tačiau jis puikiai suvokia riziką – kai tik jo kariai įžengs bent metrą į Ukrainos žemes, Baltarusijos Kalinovskio (Kalinausko) batalionas (kovojantis Ukrainos pusėje), kartu su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniais, pajudės priešinga kryptimi. Tada, pažymi Tizenhauzenas, Ukraina turės visišką teisę smogti kritinei ir karinei Baltarusijos infrastruktūrai.

Be to, A. Lukašenka po 2020 m. protestų, turi ilgalaikį užkonservuotą gaisrą. Politikos strategas įsitikinęs, kad ir eiliniai civiliai, ir dalis kariuomenės, prasidėjus karui, gali nuversti apsišaukėlišką prezidentą. Ir, apskritai, Lukašenka puikiai suvokia, kad Putinas gali pralaimėti šį karą. Todėl jis stengiasi nesudeginti visų kelių su Vakarais.

 

„Ką jis darys, jei pateks į karą, sunku pasakyti. Todėl gudrus Lukašenka sėdi sau ir kaip vėtrungė siunčia signalus į skirtingas puses – tai Bideną pasveikins, tai paprašys branduolinio ginklo iš Rusijos, tai pasistatys medinius tankus ant sienos“, - sakė Borisas Tizenhauzenas.

Politikos strategas pastebi, kad A. Lukašenkos padėtis gana komplikuota. O ukrainiečiams jis dar gali pagadinti nervus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(2)
(20)

Komentarai ()