[Žinios trumpai] Rusai paskelbė dar vieną sensaciją - po fiasko su CAESAR perėmė vokišką „PzH 2000“ ir jau studijuoja „vieną brangiausių“ artilerijos sistemų  (1)

Rusijos propagandistai ir toliau skleidžia melus apie modernią savaeigę artileriją, kurią Ukrainos ginkluotosios pajėgos gauna iš Vakarų partnerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau Rusijos propagandistų „auka“ buvo savaeigiai ginklai CAESAR, kuriuos rusai esą pirmiausia „pagavo“ ir perdavė savo karinės technikos tyrimams. Prancūzijos  ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas tai paneigė. Paskui  propagandistai „nusipirko“ dar du savaeigius ginklus už 120 000 dolerių - jie pasakojo, kad ukrainiečiai pardavinėja iš Vakarų gautus ginklus. Ir tai, žinoma, buvo paneigta.

Okupantai neužmigo ant laurų ir perėjo prie kito savaeigio ginklo – vokiškos haubicos „PzH 2000“. Rusijos propagandistai teigia, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos jau šaudo iš „PzH  2000“ vokiškaiss sviediniais ir studijuoja „vieną brangiausių“ artilerijos sistemų.

Propagandistai remiasi ne savo šaltiniais (pavyzdžiui, kariškiais), o „vokiečių leidinio „Bild“ duomenimis“. Iš tikrųjų, ten nėra jokio straipsnio apie pagrobtus savaeigius ginklus „PzH  2000“.

 

Be to, okupantai nepateikė jokių foto ar vaizdo įrodymų, kad šis savaeigis ginklas atsidūrė Rusijos kariuomenės rankose. Todėl tikėtina, kad tai - dar viena Rusijos propagandistų, norinčių sukurti įvaizdį, kad Rusijos gamintojai žino viską, fantazija.

(33)
(22)
(11)

Komentarai (1)