[Žinios trumpai] Įsiutusi Austrija prisijungia prie „dujų karo“: grasina iš „Gazprom“ atimti dujų saugyklą  (1)

Austrija ruošiasi iš „Gazprom“ atimti didžiulę gamtinių dujų saugyklą, esančią Heidacho regione netoli Zalcburgo, praneša „Reuters“, remdamasis savo šaltiniais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos energetikos monopolininkas gali prarasti objekto kontrolę, jei nevykdys savo įsipareigojimų užpildyti tam tikrą dalį savo pajėgumų dujomis, nurodė Austrijos vyriausybė.

„Jei jie nepripildys dujų, jo pajėgumai turėtų būti suteikti kitiems vartotojams. Tai yra kritinė infrastruktūra. Mums jos reikia dabar, per šią krizę“, – sakė Austrijos energetikos ministrė Leonore Gevesle ir pridūrė, kad pradėjo procedūrą už „Gazprom“ pašalinimą iš dujų saugyklos.

Liepos 4 d. rusiškoje požeminės dujų saugyklos dalyje, remiantis „Gas Infrastructure Europe“ duomenimis, užpildyta 0 proc.

Kadangi „Gazprom“ neužpildė savo saugyklos dalies, Austrijos vyriausybė gegužę pareiškė Rusijos pusei, kad jei ji nepasinaudos saugykla, pajėgumai bus perduoti kitiems. Tai padaryti įstatymai įsigaliojo liepos 1 d.

Austrija apie 80 % tiekiamų gamtinių dujų gauna iš Rusijos. Po karinės agresijos Ukrainoje Austrijos valdžia aštriai kritikavo Maskvą dėl dujų tiekimo kaip energetinio ginklo naudojimo.

 

Baiminantis, kad Rusija jas visiškai sustabdys, Austrija bando užsitikrinti alternatyvius gamtinių dujų šaltinius ir skubiai pildo savo dujų saugyklas, pažymi „Reuters“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(64)
(1)
(63)

Komentarai (1)