[Žinios trumpai] Vokietijos gynybos ministrė paskelbė atsakymą į Ukrainos prašymą: „tai būtų Bundesvero apiplėšimas”  ()

Vokietijos gynybos ministrė Christine Lembrecht atsisakė iš Bundesvero sandėlių į Ukrainą perkelti 200 šarvuotų transporterių (APC) ir pavadino tai apiplėšimu. Apie tai praneša „Bild“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-08 [Žinios trumpai] Vokietijos gynybos ministrė paskelbė atsakymą į Ukrainos prašymą: „tai būtų Bundesvero apiplėšimas”  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokį sprendimą ji aiškino Vokietijos gynybos interesais siekiant užtikrinti jos saugumą.

„Palaikome Ukrainą viskuo, ką galime. Tačiau privalome užtikrinti Vokietijos gebėjimą apsiginti. Todėl neatsakinga norėti apiplėšti Bundesverą, ypač tokiais laikais, ir ignoruoti generalinio inspektoriaus karinius patarimus", - teigė Vokietijos gynybos ministrė.

Prieš tai Bundesvero inspektorius generolas Eberhardas Zornas paskelbė, kad Ukrainai neįmanoma tiekti šarvuočių „Fuchs“.

Tačiau opozicinė CDU/CSU frakcija reikalauja trumpalaikio 200 tokio tipo transporto priemonių tiekimo į frontą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Vokietijos parlamento deputatai remiasi balandžio pabaigoje kartu su vyriausybės koalicija priimtu sprendimu dėl sunkiosios ginkluotės tiekimo Ukrainai.

 

„Fuchs“ yra vokiečių ratinis šarvuotas transporteris, pradėtas naudoti 1979 m. Tai pagrindinė pėstininkų gabenimo į mūšio lauką priemonė, kurios pagrindu sukurta keletas modifikacijų įvairiems tikslams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(17)
(-11)

Komentarai ()