[Žinios trumpai] Kursko srityje valdžia panikoje: griežtai uždrausti bet kokie dronai – Rusijos specialiosios tarnybos medžioja visus be išimties  ()

Kursko srities gyventojai gubernatoriaus nurodymu neturi teisės paleisti komercinių dronų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kursko srityje, kuri ribojasi su Ukraina, buvo uždrausta paleisti bepiločius orlaivius. Tai praneša leidinys RBC.

Gubernatorius Romanas Starovoitas žiniasklaidai sakė, kad administracija prašo Kursko srityje gyvenančių rusų nenaudoti bepiločių orlaivių asmeniniais tikslais, nes šioje srityje paskelbta „aukšto lygio terorizmo grėsmė“. Visus ore esančius UAV iš karto aptinka Rusijos specialiosios tarnybos ir „užblokuoja“. Dėl tokių priemonių įrenginiai praranda ryšį su operatoriais ir tiesiog nukrenta ant žemės. R. Starovoitas perspėjo, kad jei piliečiai nenori prarasti savo turto, geriau jiems neleisti bepiločių orlaivių. Pareigūnas taip pat prašė „sumažinti naštą“ saugumo pajėgoms.

„Mūsų teisėsaugos institucijos turi pakankamai techninių priemonių priverstinai nuleisti šiuos bepiločius orlaivius arba trukdyti jų darbui, o tai lems gedimus“, – komentavo gubernatorius.

Žiniasklaida rašo, kad tik praėjusią savaitę saugumo pajėgos gavo 83 pranešimus apie UAV. Šie įrenginiai buvo priversti nutūpti patikrinimui (tikriausiai „tikrinimas“ reiškia drono užfiksuoto turinio peržiūrą, jei jame yra kamera, arba apžiūrą, ar nėra papildomų jutiklių, RBC šio punkto neaiškina – red.). Po tokių „patikrinimų“ įrenginiai tampa nebetinkami naudoti.

 

Rusijos žiniasklaida taip pat teigia, kad virš Kursko srities Rusijos kariuomenė „perėmė Ukrainos žvalgybinį bepilotį orlaivį Tu-141 Strizh“. Tačiau Ukrainos kariuomenė šios informacijos nepatvirtino.

Bepiločių orlaivių armija aktyviai dalyvauja Ukrainos išvadavimo kovose. „DJI Mavic“ ir „Phantom“ partija buvo išsiųsta į frontą padėti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()