[Žinios trumpai, Lietuvoje] Lietuva pristatė „orkų žudikus“: itin moderni ginkluotė už „Bayraktarui“ surinktas lėšas (Foto)  ()

Lietuva parodė Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pirktus antidronų ginklus ir radarus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė gaus dešimtis antidronų ginklų, kurie leis numušti Rusijos dronus net be vizualinio kontakto.

Lietuvos televizijos laidų vedėjas Andrius Tapinas parodė įsigytus Ukrainos kariuomenei skirtus antidronų ginklus. Iš viso buvo nupirkta 110 ginklų.

Apie tai jis paskelbė socialiniame tinkle „Twitter“.

„Baykarui“ paskelbus, kad jie neatlygintinai perduos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms smogiantį UAV „Bayraktar“, Lietuva nusprendė kitoms reikmėms skirti 5 mln. eurų.

Pirmiausia nupirkta 110 EDM4S „Sky Wiper“ antidroninių patrankų. Jie pavadinti „Orcrist“ arba „Orkų žudikais“.

Lietuviai dabar įsigijo dar 80 „Wingman“ radarų, kurie yra NATO patvirtinti radarai, leidžiantys kovos su bepiločiu ginklu operatoriui aptikti ir apšaudyti Rusijos dronus. Radarą galima aptikti iki 5 km atstumu, o operatoriui nebūtina matyti droną. Šis pirkinys kainavo 1 095 000 eurų. Tuo pačiu metu gamintojas nemokamai perdavė 7 radarus. Savanoriai įsigijo 73 vnt.

 

 

Prisiminkite, kad apie ginklų perdavimą Ukrainai tapo žinoma birželio 13 d. Andrius Tapinas sakė, kad ginklai bus išdalinti 35 Ukrainos kariniams daliniams.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos taip pat gaus penkis UAV „DJI Matrice 300 RTK“ ir žvalgybinius UAV „Magylas“. Dar pusantro milijono bus išleista „Bayraktar TB2“ dronų bomboms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(2)
(72)

Komentarai ()