[Žinios trumpai] Baltarusija jau kariauja? Ukraina skelbia apie numuštą baltarusišką droną-kamikadzę, RF oficialiai tokių dronų neturi (Foto)  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai Rytų Ukrainoje numušė Baltarusijos gamybos droną. Rusijos pajėgose tokie dronai nėra naudojami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių prieš porą dienų buvo paskelbtos nežinomo numušto drono nuotraukos. Anksčiau panašių bepiločių orlaivių kare nebuvo pastebėta. Karybos entuziastai padėjo nustatyti, kad numušto bepiločio orlaivio liekanos yra baltarusių UBAK-25 „Čekan“.

Baltarusijos dronas „Čekan“

Dronas-kamikadzė „Čekan“ turi kovinę galvutę KZ-6 ir elektrinį variklį. Maksimalus skraidančio sviedinio veikimo nuotolis – 25 kilometrai. Jis gali smogti kariams ir karinei technikai, tačiau tik dienos metu ir esant geram matomumui.

„Čekan“ yra viena moderniausių nepilotuojamų sistemų Baltarusijos armijoje. Tai buvo pirmasis užfiksuotas jo kovinio panaudojimo faktas. Tuo pat metu oficialios informacijos apie bepiločio orlaivio-kamikadzės perdavimą Rusijos Federacijai ar bet kuriai kitai šaliai nebuvo.

 

Tačiau nereikėtų skubėti manyti, kad baltarusiai patys naudoja šiuos dronus. Yra žinoma, kad kraujuojanti Rusijos kariuomenė stokoja dronų ir kitos ilgo nuotolio ginkluotės. Yra ženklų, kad Baltarusija Rusijai perdavė savo „Točka-U“ raketas, todėl tikėtina, kad Putino kariuomenė buvo sušelpta ir dronais.

(12)
(10)
(2)

Komentarai ()