[Žinios trumpai] Pirmieji 8 užsienio laivai pralaužė Juodosios jūros blokadą: saugumą garantavo gausios Ukrainos jūrų pajėgos  ()

Ledai pajudėjo: žemės ūkio eksportas atgijo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmieji aštuoni užsienio laivai įplaukė į Dunojaus uostus ir eksportavo žemės ūkio produktus per Bystry žiotis Dunojaus-Juodosios jūros kanalu. Saugumo sumetimais juos lydėjo Ukrainos karinių jūrų pajėgų laivai. Apie tai feisbuke pranešė Ukrainos karinio jūrų laivyno spaudos tarnyba.

„Ukrainos infrastruktūros ministerijos prašymu, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinės jūrų pajėgos prisijungė prie organizacijos, užtikrinančios žemės ūkio produktų gabenimą civiliniais laivais per Dunojaus-Juodosios jūros kanalu. Pirmieji aštuoni užsienio laivai jau atplaukė į Ukrainos uostus“, – rašoma pranešime.

Kariškiai pažymėjo, kad laivų plaukimas šiuo maršrutu tapo įmanomas, išlaisvinus Gyvačių salą iš Rusijos okupacinių pajėgų. 

Karinis jūrų laivynas taip pat paaiškino, kad dėl Rusijos laivyno vykdomos maršrutų blokados Sulinos kanalu susidarė civilinių užsienio kompanijų laivų spūstis - daugiau nei 130.

Taip pat karinio jūrų laivyno spaudos tarnyba priminė, kad dėl Ukrainos uostų blokados Juodojoje jūroje buvo užblokuoti milijonai tonų Ukrainos žemės ūkio produktų, kurių nemaža dalis buvo skirta JT Pasaulio maisto programos šalims, kovojančioms su badu.

 

Nepaisant melagingų rusų pareiškimų apie tariamus „geros valios gestus“, Rusijos laivynas ir toliau blokuoja uostus. Be to, su Moldovos vėliava plaukęs laivas „Millennial Spirit“ neseniai buvo nuskandintas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)

Komentarai ()