[Žinios trumpai] Kaip koviniame filme: Baltarusijos pasienietis, sėkmingai išvengęs kulkų, kirto Ukrainos sieną - skelbiama, kas čia vyksta, Baltarusija pateikė oficialų atsakymą  ()

Baltarusis be dokumentų buvo sulaikytas Voluinės srityje, Ukrainoje. Vyro teigimu, per sieną nesėkmingai bandė prasiveržti ir kitas kaimyninės respublikos pasienietis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos pasienietis nelegaliai kirto Ukrainos sieną, kad prisijungtų prie Ukrainos karių kare prieš Rusijos Federaciją. Apie tai trečiadienį, liepos 13 d., komentare leidiniui „Ukrainska Pravda“ pranešė Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Ukrainos pasieniečiai Voluinės srityje sulaikė neteisėtai Baltarusijos-Ukrainos sieną kirtusį vyrą be dokumentų. Sulaikytasis prisistatė Baltarusijos pasieniečiu, tarnaujančiu Breste. Vyras tikino, kad kirto sieną nusprendęs prisijungti prie Ukrainos gynybos pajėgų kovoje su Rusijos Federacija.

Valstybės sienos tarnyba pridūrė, kad kartu su sulaikytuoju į Ukrainą keliavo ir jo kolega. „Baltarusijos pasienietis su juo vyko į Ukrainą, tačiau jie buvo rasti pasienio kelyje ir buvo persekiojami šūviais, todėl tik jis galėjo kirsti valstybės sieną“, – rašoma pranešime.

Ukrainos departamentas pažymėjo, kad šiuo metu yra tikrinami sulaikytojo parodymai, po kurių bus sprendžiama dėl tolimesnio jo likimo.

 

Tuo tarpu liepos 12 dieną Baltarusijos pasienio komitetas patikino, kad informacija apie Baltarusijos pasieniečio sulaikymą Ukrainoje neatitinka tikrovės. „Jokių incidentų, susijusių su pasienio tarnybos pareigūnais, nebuvo: nei vienas Baltarusijos pasienietis nekirto sienos į Ukrainą“, – teigiama Baltarusijos pasienio tarnybos spaudos centro žinutėje „Telegram“.

(28)
(1)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: