[Žinios trumpai] Pamirškit apie taiką ir karo pabaigą, paaiškėjo ką Putinas nurodė finansų elitui  ()

Vladimiras Putinas subūrė aukščiausius ekonomikos srities vadovus ir nurodė ruoštis ilgai Rusijos izoliacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas visiškai nenori girdėti apie jo šalies ekonominius sunkumus, kurie kilo dėl pradėto karo prieš Ukrainą. Nuo 2022 m. pradžios Rusijos Federacija jau susidūrė su pirmuoju finansinių įsipareigojimų nevykdymu per 100 metų, automobilių pramonės ir metalurgijos pramonės žlugimu bei asmeninėmis sankcijomis Putino draugų ir milijardierių vidiniam ratui. Tačiau visos priemonės pasirodė esančios bejėgės išjudinti Putino mąstymą, rašo „Meduza“, remdamasi vyriausybei, Kremliui ir prezidento administracijai artimais šaltiniais.

Neseniai Kremliaus šeimininkas subūrė penkių žmonių ekonominį-politinį biurą - tai Rusijos Federacijos centrinio banko vadovė Elvira Nabiulina, finansų ministras Antonas Siluanovas, prezidento padėjėjas ir buvęs Ekonominės plėtros ministerijos vadovas Maksimas Oreškinas, VTB vadovas Andrejus Kostinas ir „Rosneft“ vadovas Igoris Sečinas. Iki vasario 24 dienos nė vienas iš jų nežinojo apie artėjančio karo mastą. Jei aukšto rango pareigūnai būtų turėję tą informaciją, būtų galėję bent šiek tiek pasiruošti finansine prasme.

Kremlius nesitikėjo, kad Vakarai atsakys įšaldydami pusę Rusijos atsargų ir nukirpdami kone pusę Rusijos importo, kurį sunku pakeisti. Centrinio banko duomenimis, kas ketvirta Rusijos įmonė negali rasti alternatyvos anksčiau importuotiems komponentams, o farmacijos sektoriuje ši dalis siekia 50 %.

 

Nepaisant to, kad ištisos pramonės šakos Rusijos Federacijoje yra ant išnykimo slenksčio, Putinas nenori nieko girdėti apie sunkumus. Jis įsitikinęs, kad Rusija sugebės įveikti sunkumus ir išgyventi atskirai nuo likusio pasaulio, kuris „anksčiau ar vėliau nusilenks“. Taigi, Putinas nesiruošia taikai - jis ruošiasi tęsti karą ir nurodė savo finansų elitui pasiruošti ilgai šalies izoliacijai, kurios jis pats prisiprašė.

(41)
(4)
(37)

Komentarai ()