[Žinios trumpai] ISW analitikė skelbia didžiausią pavojų Ukrainai iš Rusijos pusės: prasidėjo totalus puolimas – kas laimės šį mūšį, tas laimės visą karą  ()

Karo tyrimų instituto analitikė Natalija Bugajeva mano, kad V. Putinui nepavyks fiziškai užimti Ukrainos, jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau kovos, o Vakarai ir toliau teiks karinę pagalbą. Suprantama, kad priešininkas tai suvokia, todėl visas jėgas nukreipė į informacines kampanijas, kuriomis siekiama pakirsti paramą Ukrainai iš visų pusių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien būtent informacinė sritis tapo svarbiausiu ir lemiamu Rusijos ir Ukrainos karinės konfrontacijos aspektu. Tai ekspertė sakė duodama interviu interneto leidiniui „Ukrainska pravda“.

„Ukraina turi suprasti, kad informacinis laukas yra karo dimensija, ir tai ne tik „Twitter“ troliai, ne tik kibernetinės atakos prieš žiniasklaidos išteklius. Ji yra daug platesnė. Beje, tai yra viena iš didžiausių mano įžvelgiamų rizikų“, – pabrėžė Bugajeva.

Ekspertė taip pat atsakė į svarbų žurnalisto klausimą apie Rusijos Federacijos ateitį, t. y. ar užsitęsus karui Ukraina Rusijai bus tai, kas SSRS buvo Afganistanas, t. y. postūmis jos subyrėjimui. Pasak Natalijos Bugajevos, V. Putino politika Rusijai yra naudingesnė nei Afganistanas SSRS.

Pasak analitikės, Karo tyrimų instituto ekspertai įvertino visus Rusijos išteklius: karinius, ekonominius, energetinius ir kitus, ir priėjo prie išvados, kad visi jie yra gana riboti. Vladimiras Putinas nukreipė Rusiją į visų šių išteklių išeikvojimą: iš šalies masiškai „išplaunami“ žmonės, talentai, technologijos.

 

„Rusijos karas su Ukraina gali paspartinti šiuos procesus“, – apibendrino Natalija Bugajeva.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: