[Žinios trumpai] Putinas paskelbė, kas kaltas dėl dujų blokados Europai ir kas vyks toliau  ()

Pasak Rusijos Federacijos vadovo, dėl sumažėjusio rusiškų dujų pumpavimo „Nord Stream“ dujotiekiu kalta dujotiekį remontuojanti įmonė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 11 d. „Gazprom“ nustojo pumpuoti dujas į Europą, motyvuodama dujotiekio „Nord Stream“ remonto darbais. Tačiau šiuo atveju Rusijos Federacijos prezidentas surado kaltininkus.

Žinoma, tai ne Rusijos Federacija, o įmonė, kuri neva užsiima dujotiekio prevencija. Liepos 19 d., Teherane pokalbio su žurnalistais metu V. Putinas teigė, kad po remonto darbų „Gazprom“ atkurs dujų srautą vamzdynu, tačiau sumažins jį lygiai perpus, informuoja „Reuters“.

Rusijos žiniasklaidos teigimu, dujotiekis „Nord Stream“ remontuojamas liepos 11–21 dienomis. Po to „Gazprom“ esą pasiruošęs atnaujinti dujų tiekimą į ES šalis, tačiau tuo pačiu bus gerokai sumažintas pumpavimo pajėgumas. V. Putino teigimu, šiandien dujotiekio eksploataciją palaiko 6 „Siemens Energy“ dujų siurbliai. Tačiau vienas iš jų jau sustojo. Anksčiau vamzdis veikė dėl dviejų mašinų, kurios galėjo pumpuoti 60 mln. kubinių metrų gamtinių dujų per dieną. Dabar gali dirbti tik viena mašina, vadinasi, siurbimas sumažės lygiai per pusę.

V. Putinas teigė, kad šiuo atveju kaltas ne „Gazprom“, o ES. Taip pat liepos 26 dieną remontuoti turėtų būti išsiųsta dar viena probleminė turbina. V. Putinas kaltino ir Ukrainą, kuri uždarė vieną iš dujų tranzitų į ES.

 

Tačiau nepamirškite, kad Sohranivkos stotis dabar yra okupuotoje teritorijoje, o tai reiškia, kad visa kaltė tenka Kremliui. Jau liepos 10 d. Kanados vyriausybė davė leidimą grąžinti vieną iš turbinų į „Nord Stream“ dujotiekį. To reikalavo pats Berlynas. Vašingtonas ir ES šalys palaikė Kanados sprendimą, tačiau Ukraina jam priešinosi. D. Kulebos teigimu, toks žingsnis iš tikrųjų reiškia Rusijos Federacijos pergalę dujų konflikte.

Ukrainos diasporos Kanadoje lyderis Paulas Grodas jau padavė ieškinį dėl vyriausybės sprendimo. Anot jo, tokia pozicija prieštarauja sankcijoms, įvestoms Rusijos Federacijai dėl jos invazijos į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(10)
(-8)

Komentarai ()