[Žinios trumpai] Pirmą kartą numušė moderniausią Rusijos droną „Lastochka-M“ – tai, ką rado tarp nuolaužų, gali sukelti didelį tarptautinį skandalą (Video)  (2)

UAV buvo daug dalių, kurios nebuvo pagamintos Rusijoje. CAR bandys išsiaiškinti, iš kur atsirado šie komponentai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ginklus konfliktų metu sekanti organizacija „Conflict Armament Research“ (CAR) užfiksavo pirmąjį naujosios nepilotuojamos sistemos drono „Lastochka-M“ praradimą. Apie tai pranešė organizacijos direktorius Damienas Spleetersas.

Pirmą kartą Rusijos kariai prarado droną „Lastochka-M“, kuris buvo užfiksuotas CAR. Tyrėjai ne tik surado patį droną, bet ir išardė jį į dalis. Paaiškėjo, kad daugelis drono komponentų buvo pagaminti ne Rusijoje. Analitikai planuoja išsiaiškinti grandinę, per kurią Vakarų technologijos bepiločių orlaivių gamybai atkeliauja į Rusijos Federaciją.

„Lastochka-M“ yra lengvas atakos dronas, kuris yra RF ginkluotųjų pajėgų šaudymo komplekso dalis. Jis gali būti naudojamas sunaikinti priešo gyvąją jėgą ir šarvuočius. Pirmą kartą UAV debiutavo pratybose „Zapad-2021“. „Lastochka-M“ kartu su „Orlan-10“ ir „Orion“ dalyvavo didelio masto manevruose.

Pagrindinės „Lastochka-M“  savybės:

  • svoris – 5,2 kg;
  • skrydžio nuotolis – 45 km;
  • skrydžio trukmė – 2 val;
  • maksimalus aukštis – iki 3600 metrų;
  • skrydžio greitis – 65-120 km/val.

 

Liepos 12 dieną tapo žinoma, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų naikintuvai pirmą kartą numušė baltarusišką droną „Chekan“, kuris oficialiai nebuvo eksportuotas.

„Turn Back Alive“ fondas perdavė Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pirmuosius dronus „Leleka-100“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(107)
(11)
(96)

Komentarai (2)