[Žinios trumpai] ISW analitikai: jei Ukraina darys kaip sako, Putinas tikrai smogs su branduoline bomba  (3)

JAV karo studijų institutas: V. Putinas numes branduolinę bombą, kad sustabdytų Ukrainos kontrataką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali panaudoti branduolinį ginklą, kad sustabdytų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą prieš laikinai okupuotus Chersono, Zaporižios, Donecko ir Luhansko regionus. Tai teigia Amerikos karo studijų instituto ISW analitikai.

Anot jų, po okupuotų teritorijų aneksijos V. Putinas gali tiesiogiai ar netiesiogiai pareikšti, kad Rusijos doktrina, leidžianti panaudoti branduolinį ginklą Rusijos Federacijos teritorijai ginti, galioja ir „naujoms“ žemėms.

Amerikiečių ISW analitikai komentuoja, kad tokiais veiksmais Rusijos diktatorius grasina Ukrainai ir jos Vakarų partneriams branduoline ataka, jei ir toliau tęsis Ukrainos bandymai išlaisvinti okupuotą teritoriją.

Tuo tarpu Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas interviu „nv.ua“ teigė, kad jo šaliai svarbu iki žiemos baigti karą, nes kitu atveju įsibrovėliai turėtų galimybę pasislėpti užkariautose teritorijose. Jis pridūrė, kad norint nugalėti rusus, jo tautiečiams reikia pakankamai ginklų ir įrangos.

Ukrainos naujienų agentūra praneša, kad Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Joe Bideno administracija ruošiasi aprūpinti Kyjivą papildomomis salvinės artilerijos sistemomis HIMARS su joms skirta amunicija.

Tai per instruktažą Baltuosiuose rūmuose pasakė Johnas Kirby, kuris taip pat yra JAV Nacionalinio saugumo tarybos strateginės komunikacijos koordinatorius.

„Šią savaitę prezidento J. Bideno administracija paskelbs apie kitą ginklų ir įrangos paketą Ukrainai. Tai bus šešioliktoji tokia pagalba Kyjivui remti. Į paketą taip pat bus įtrauktos itin mobilios pažangios raketų sistemos HIMARS, kurias ukrainiečiai labai efektyviai naudoja“, – sakė Kirby.

 

Gynybos ministras Aleksejus Reznikovas pabrėžė, kad veiksmingai kontratakai Ukrainai reikia mažiausiai 100 salvinės artilerijos sistemų HIMARS ir M270.

Tačiau karo ekspertas Olegas Ždanovas atskleidė, kad V. Putinas išsiuntė specialiąsias pajėgas į Ukrainą „medžioti HIMARS“. Rusijos žiniasklaida pranešė, kad neva kai kurie amerikiečių MLRS jau yra įsibrovėlių rankose. Nors nepateikė jokių objektyvių įrodymų, o ir tokio fakto nepatvirtino nei Ukraina, nei Vakarų žvalgybų atstovai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(12)
(3)

Komentarai (3)