[Žinios trumpai] Prognozuojama, kad Rusijos kariuomenės laukia toks pat žlugimas kaip 1917 m.  (2)

Rusijos kariuomenei gresia logistinis žlugimas, panašus į tą, kurį 1917 metais patyrė carinė armija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Analitikas kalbėjo apie nuostolių mastą. Šios nesėkmės yra siaubingos Rusijos kariuomenės moralei.

Artileristai žino, kad šaunamųjų ginklų vamzdžius reikia keisti. Jie taip pat žino, kas atsitinka, kai jie sugenda. Apie Rusijos kariuomenės problemas rašo lenkų analitikas Nadinas Bžezinskis, kuris, remdamasis Rusijos šaltiniais, paskelbė daug medžiagos apie Rusijos kariuomenės ir jos gynybos pramonės problemas.

„Šaunamųjų ginklų vamzdžiai susidėvi greitai, greičiau nei pagal gamyklinius parametrus, nes arba plienas netinkamas naudoti, arba jie buvo pagaminti pažeidžiant technologiją. Dabar jų beveik nėra kuo pakeisti, nes naujų vamzdžių mažai. Kažkuriuo momentu tik vienas iš trijų pabūklų veikė prie Liysyčansko ir Severodonecko, ir panašu, kad ateityje bus dar blogiau“, – sako rusų artileristas.

Tai rodo problemą, nes artilerija yra pagrindinė Rusijos karinės doktrinos dalis.

„Jei baterijos sugenda, viskas“, – rašė analitikas. Tai taip pat reiškia, kad sėkminga karo eiga neįmanoma, jei neturite šaudmenų ar ginklų. Šaunamųjų ginklų vamzdžiai, kurie nuo 2014 metų išties gaminami iš prastesnės kokybės plieno (kadangi dėl Krymo užgrobimo aukštos kokybės plieno tiekimui Rusijai buvo taikomos sankcijos), taip pat kyla problemų dėl tankų ir šarvuočių tiekimo.

 

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms sėkmingai sunaikinus 11 Rusijos amunicijos sandėlių, Rusijos kariuomenei ėmė trūkti šaudmenų artilerijai, tankams ir MLRS. Apskritai padėtis su Rusijos karių techniniu aprūpinimu, daugelio Rusijos karininkų teigimu, artėja prie kritinės, o rugpjūčio mėnesį gresia katastrofa. Problemos su įranga auga dėl to, kad Rusijos gynybos gamyklos nesugeba užtikrinti visaverčio darbo dėl didelio dalių, komponentų ir medžiagų, kurios prieš karą buvo importuojamos iš Europos, Kanados ir JAV, trūkumo. Panaši situacija klostosi ir mobilizuojant karinę techniką iš saugyklų bazių, kur bėgant metams ji tapo beveik visiškai netinkama naudoti.

 

Pasak karinių šaltinių Rusijos armijoje, iš trijų ar keturių į frontą siunčiamų tankų galima surinkti vieną kažkaip veikiantį. Sugedusios ir sudužusios technikos remontas beveik nevykdomas, nes kariuomenė neturi reikiamų specialistų, o civiliai specialistai nenori dirbti.

„Technikos praradimas (jau nekalbant apie žmones) yra tiesiog didžiulis. Tai matyti iš vaizdo įrašų ir nuotraukų. Jei karo pradžioje jie turėjo visiškai naujus modernizuotus tankus, tai dabar jie dažniausiai yra seni T-72B, B1 ir T-80BV“, – sakė šaltinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(157)
(3)
(154)

Komentarai (2)