[Žinios trumpai] Skelbiama sensacinga nuomonė: Kadyrovas ruošiasi dideliam karui su Rusija  ()

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas, save vadinantis diktatoriaus Vladimiro Putino „ištikimu pėstininku“, manoma, turi savų planų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas, save vadinantis diktatoriaus Vladimiro Putino „ištikimu pėstininku“, manoma, ruošiasi būsimam karui su Maskva. Tai liudija jo neseniai pateiktas prašymas respublikoje įrengti oro gynybos sistemą.

Rusijos žurnalistė, istorikė ir rašytoja Julija Latynina savo straipsnyje, publikuotame „Novaja gazeta“, pareiškė savo nuomonę šiuo klausimu.

R. Kadyrovo prašymas įrengti oro gynybos sistemą prie gimtojo kaimo sukėlė daug diskusijų. Tiesą sakant, oro gynybos sistemos jam gali prireikti tik vienu atveju – apsisaugoti nuo Rusijos lėktuvų bombardavimo trečiojo karo su Čečėnija atveju, jei toks kiltų.

Dar vienas įrodymas, kad R. Kadyrovas ruošiasi svarbiam karui – jo elgesys kare su Ukraina. Viena vertus, jis užsiima viešaisiais ryšiais, „TikTok“ kuria daugybę surežisuotų vaizdo įrašų, kita vertus, saugo savo armiją. Yra daugybė įrodymų, kad Ukrainos teritorijoje „kadyrovcų“ fronto linijoje nesimato. Jie sėdi trečioje ir ketvirtoje gynybos linijose, plėšikauja ir filmuoja reklamas apie tai, kaip „didvyriškai“ kovoja su tuščiais daugiaaukščiais namais, šviesoforais ir krūmais.

 

Įdomiausia šioje situacijoje – reakcija į Maskvos „pėstininko“ elgesį. Putinas neįsakinėja savo „pėstininkui“. Matyt, jis negali to padaryti.

„Karas – tikros realybės patikrinimas – viską sustato į savo vietas. Kadyroviečiai nesiaukojo dešimtimis tūkstančių per Mariupolio šturmą. Užtat kuria vaizdo įrašus „TikTok“ tinklui ir ruošiasi tikram karui, o Putinas – net neišdrįsta tam paprieštarauti. Putino galia pasirodo esanti tokia pati iliuzija, kaip ir Rusijos armijos galia“, – tvirtino žurnalistė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(5)
(48)

Komentarai ()