Maištas Rusijos kariuomenėje: „atsisakę kariauti geriau pūna kalėjime, bet į frontą nebegrįžo nė vienas“  ()

Pasak ruso kariškio tėvo, tie, kurie atsisakė kautis, laikomi Luhansko srities garažuose ir rūsiuose. Jis neturi informacijos, kad kas nors iš jų grįžo į frontą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai, atsisakę toliau dalyvauti kare Ukrainoje, laikomi suimti Briankoje, Luhansko srityje, ir verčiami grįžti į frontą. Apie tai praneša „The Insider“.

Pasak vieno iš Rusijos kariškių tėvo, iš pradžių jiems buvo žadamos atostogos ir galimybė po trijų mėnesių tarnybos daugiau kare nedalyvauti. Tačiau kai kuriems nusprendus išvykti iš Ukrainos ir parašius atsisakymus, jie buvo sulaikyti. Dabar kariai jau daugiau nei mėnesį laikomi areštinėje.

„Jie buvo nuvežti į Luhanską. Pasodino į prokuratūrą, kur Luhansko kariuomenė susidoroja su rusų kariais, kurie parašo atsisakymą kariauti“, – sakė ruso tėvas.

Pranešama, kad rusai, atsisakę kariauti, laikomi blogomis sąlygomis, taip pat kankinami. Kartu vyras pažymėjo, kad kariai nenori grįžti į frontą.

Vyro teigimu, jo sūnus dar prieš prasidedant karui pasirašė sutartį su Rusijos Federacijos gynybos ministerija, o po to buvo įsakyta trims mėnesiams išsiųsti sutartininkus į karą Ukrainoje. Tačiau jis tvirtina, kad rusai nenori grįžti į frontą, net gresiant tolesniam įkalinimui.

„Taip, geriau atiduoti savo sielą Dievui, nei ten grįžti“, – paaiškino toliau dalyvauti kare atsisakiusio ir iki Ukrainos kovinės patirties neturėjusio ruso tėvas. Jie daugiau nenori būti iki ausų artimų karininkų ir draugų kraujyje“.

 

Rusijos karinė vadovybė savo ruožtu tvirtina, kad ji nėra susijusi su šiais sulaikymais.

Kaip praneša Rusijos žiniasklaida, Luhansko srityje Ukrainoje kariauti atsisakiusiems kariškiams formuojamas centras, kuriame laikomi mažiausiai 234 rusai, dalis laikomi rūsiuose ir garažuose, o apsaugininkų funkcijos priskirtos PMC „Wagner“ darbuotojams.

 

Dėl personalo trūkumo Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadovybė griebiasi netradicinių verbavimo būdų. Be kita ko, kare gali dalyvauti kaliniai, pirmenybė teikiama atliekantiems bausmę už nužudymą.

Kai PMC „Wagner“ siunčia kalinius iš Sankt Peterburgo į Donbasą, verbuotojai jiems tiesiai pasako, kad iš jų beveik niekas negrįš, o šeimoms bus sumokėta po 5 mln. rublių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(43)
(4)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: