[Žinios trumpai] „Lūžis įvyko!“ – paskelbta, iki kada bus išvaduota Chersono sritis  ()

Fronte Chersono srityje jau įvyko lūžis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų naudai. Tikimasi, kad iki rugsėjo jie išlaisvins regioną ir Rusijos karių planai žlugs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai televizijos kanalo „Espresso“ eteryje pareiškė Chersono srities tarybos narys Serhijus Chlanas.

Pasak jo, Ukrainos kariuomenė nuo gynybos jau perėjo prie kontrpuolimo. Tarp strateginių veiksmų, kurių buvo imtasi – Antonivkos ir Darijivskio tiltų, jungiančių Chersono srities dešiniojo kranto dalį su kairiojo kranto dalimi, smūgiai, amunicijos, įrangos ir vadaviečių Rusijos kariuomenės užnugaryje ir demarkacijos linijoje naikinimas.

Chlanas sakė, kad kiti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmai bus tikslūs artilerijos smūgiai į fronto liniją ir Rusijos kariuomenės pozicijų užėmimai.

Deputatas taip pat pridūrė, kad Chersono regionas tikrai bus išlaisvintas iki rugsėjo mėnesio ir vėl bus kontroliuojamas Ukrainos kariuomenės. Regione tikrai nebus jokių suklastotų referendumų dėl prisijungimo prie Rusijos.

 

Serhijus Chlanas sakė, kad rusai taip pat supranta, jog mūšyje dėl Chersono srities jau įvyko lūžis. Todėl jie skubiai leidžia įvairius dekretus propagandos tikslais. Pavyzdžiui, Chersono kolaborantai išleido dekretą dėl rinkimų komitetų organizavimo regione, tačiau jis yra gana deklaratyvus ir skirtas vietos išdavikų moralei pakelti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(95)
(2)
(93)

Komentarai ()

Susijusios žymos: